'Ten Hag blijft ook komend seizoen trainer van Manchester United'

door Jesse ter Haar 131

Bron The Athletic

'Ten Hag blijft ook komend seizoen trainer van Manchester United'

door Jesse ter Haar 131

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag blijft de hoofdtrainer van Manchester United, zo schrijft The Athletic dinsdagavond. De clubleiding heeft het afgelopen seizoen geëvalueerd en is tot de beslissing gekomen om de voormalig succestrainer van Ajax in dienst te houden. Ten Hag zelf wil ook graag bij Manchester United blijven.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Er is de afgelopen tijd veel onduidelijkheid en speculatie geweest over de baan van Ten Hag bij de Premier League-club. Dinsdag ontmoetten bestuur en trainer elkaar echter en spraken zij de wens uit om met elkaar verder te gaan. Sterker nog: het contract van Ten Hag loopt af in medio 2025, waarna een optie voor nog een jaar tot de mogelijkheden behoort. Ten Hag en de clubleiding gaan nu in gesprek over het verlengen van zijn verbintenis.

Dat de oefenmeester allesbehalve zeker was van zijn baan, blijkt wel uit het feit dat het bestuur van Manchester United meerdere trainers heeft benaderd voor het geval er een wisseling plaats zou moeten vinden. Thomas Thucel, Roberto De Zerbi, Mauricio Pochettino, Thomas Frank en Kieran McKenna zouden allen de revue hebben gepasseerd.

Uiteindelijk besloot Manchester United dus toch om Ten Hag, die in 2019 de halve finale van de Champions League haalde met Ajax, langer in dienst te houden. Het waren Sir Jim Ratcliffe en Sir Dave Brailsford die de knoop uiteindelijk doorhakten.

Seizoen Manchester United

Ten Hag heeft een moeizaam seizoen achter de rug met de topclub uit Manchester. De oefenmeester won weliswaar de FA Cup, maar in de Premier League waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Manchester United moest het doen met de achtste plek in de competitie en voor het eerst in 34 jaar eindigde de club het seizoen met een negatief doelsaldo (-1). Verder overleefde Manchester United de groepsfase van de Champions League niet. In een groep met Bayern München, Galatasaray en FC Kopenhagen eindigden The Red Devils als laatste.

Terwijl Ten Hag aanblijft als trainer, bouwt Manchester United aan een nieuwe clubstructuur. Omar Berrada, tot voor kort werkzaam als afdelingshoofd voetbal bij Manchester City, sluit in juli aan als nieuwe algemeen directeur van de club, terwijl Dan Ashworth van Newcastle United in beeld is als de nieuwe sportief directeur. Eerder werd Jason Wilcox al aangesteld als de nieuwe technisch directeur van de grootmacht.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.