[Update II] 'Manchester United overweegt serieus Ten Hag te behouden'

door Jesse ter Haar 156

Bron The Athletic, Sky Sports, Manchester Evening News

[Update II] 'Manchester United overweegt serieus Ten Hag te behouden'

door Jesse ter Haar 156

Bron The Athletic, Sky Sports, Manchester Evening News

Laatst geüpdatet

Manchester United heeft nog geen besluit genomen over de toekomst van trainer Erik ten Hag, zo meldt The Athletic zaterdagavond. De Engelse grootmacht gaat aankomende week een analyse maken van het seizoen en daarbij zal ook Ten Hag worden beoordeeld.

Zaterdag wist Ten Hag het seizoen met Manchester United op een mooie manier af te sluiten door de FA Cup-finale tegen stadgenoot Manchester City te winnen (1-2). The Red Devils eindigden in de competitie op de achtste plaats en grepen zodoende naast Europees voetbal, maar door de bekerwinst komt de club volgend seizoen alsnog uit in de Europa League.

Ten Hag wist na het duel met Manchester City niet of het zijn laatste wedstrijd was als manager van Manchester United. The Athletic weet dat de club al contact opnam met de entourages van andere trainers, bijvoorbeeld die van Ipswich Town-manager Kieran McKenna. De komende week zal blijken hoe Ten Hag er na de bekerwinst opstaat. Er is nog altijd geen definitief besluit genomen.

Manchester United zal volgende week onderzoeken welke aspecten binnen de club moeten worden ontwikkeld om de prestaties op het veld te verbeteren. Daarnaast zal er ook worden gekeken naar de bereidheid van Ten Hag, om vervolgens te beslissen wat de beste koers is.

'Voor mij is dit een project'

Ten Hag gaf na de gewonnen bekerfinale aan dat hij al uitkijkt naar volgend seizoen. 'Voor mij is dit een project. Toen ik hier kwam was het een rotzooi. Het is nu beter, maar we zijn nog steeds niet waar we willen zijn. Voetbal gaat om het winnen van prijzen. Ik wil het beste voetbal wat mogelijk is voor deze club en deze supporters, dus dynamisch en aanvallend voetbal. Maar het gaat om prijzen winnen en dat hebben we vandaag gedaan.'

Update - 16.00 uur (zondag 26 mei) 'Ten Hag wil zo snel mogelijk duidelijkheid van Manchester United'

Erik ten Hag wil zo snel mogelijk duidelijkheid over zijn toekomst krijgen van Manchester United, zo meldt Sky Sports zondagmiddag. De oud-trainer van Ajax erkent dat er dit seizoen fouten zijn gemaakt, maar vindt dat hij het goed heeft gedaan onder extreem moeilijke omstandigheden. De Nederlandse coach gaat nu op vakantie en zal spoedig horen of de Engelse topclub met hem door wil.

Update - 17.20 uur (maandag 27 mei) 'Manchester United overweegt serieus Ten Hag te behouden'

Manchester United overweegt serieus om Erik ten Hag te behouden als hoofdtrainer van de club, zo schrijft Manchester Evening News maandagmiddag. Officials van de Engelse topclub hebben de vertegenwoordigers van trainers die in beeld waren om Ten Hag eventueel te vervangen op de hoogte gebracht van het nieuws. De evaluatie van dit seizoen is deze week begonnen en een definitief besluit volgt na afloop pas.

Eerder leek Ten Hag, ongeacht de uitkomst van de FA Cup-finale, hoe dan ook te vertrekken uit Manchester, maar dat lijkt dus niet meer zo zeker. Mocht Ten Hag blijven, dan kan hij volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk over een nieuwe selectie beschikken. De club wil de spelersselectie opnieuw inrichten en zou willen luisteren naar aanbiedingen voor alle spelers behalve Andre Onana, Kobbie Mainoo, Alejandro Garnacho and Rasmus Hojlund.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.