The Guardian: 'Manchester United van plan om Ten Hag te ontslaan'

door Jari Perridon 208

Bron The Guardian

The Guardian: 'Manchester United van plan om Ten Hag te ontslaan'

door Jari Perridon 208

Bron The Guardian

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag gaat ontslagen worden door Manchester United, zo meldt The Guardian. Volgens de krant doet het eindresultaat van de FA Cupfinale van zaterdagmiddag er niet meer toe en zal Ten Hag zijn laatste wedstrijd voor de Engelsen coachen.

De trainer die twee jaar geleden werd aangesteld door The Red Devils mag na een beladen seizoen zijn koffers pakken, zo weet de krant. Manchester United eindigde als achtste in de Premier League, de laagste klassering voor de ploeg sinds 1990. Alle hoop op Europees voetbal is daarom gevestigd op de clash met Manchester City van zaterdagmiddag. Mocht Manchester United de FA Cupfinale winnen, gaat de club de Europa League in.

Volgens goed ingewijde bronnen maakt het niet meer uit of Ten Hag de FA Cup wint of niet. De beslissing om de manager te ontslaan lijkt vast te staan. Het zal een belangrijk besluit zijn dat Sir Jim Ratcliffe zal nemen met het oog op de toekomst. Manchester United kan op zoek gaan naar een nieuwe manager.

Wie wordt de nieuwe manager van Manchester United?

The Red Devils hebben al een aantal kandidaten op het oog om het hoofdtrainerschap over te nemen van de Nederlander. Thomas Tuchel , Mauricio Pochettino , Kieran McKenna , Graham Potter en Thomas Frank worden gezien als potentiële opvolgers van Ten Hag. Potter was een aantal weken geleden nog een kandidaat om als trainer aan de slag te gaan bij Ajax. De Amsterdammers zijn nu in zee gegaan met Francesco Farioli.

Vorig seizoen deed Ten Hag het nog naar behoren. Hij won de Carabao Cup en werd derde met de Engelse grootmacht. Helaas voor Ten Hag kon hij die goede lijn niet doortrekken naar dit seizoen. Ook de mislukte aankopen die Ten Hag heeft gedaan hebben de Nederlander niet geholpen. Manchester United wil vooralsnog geen commentaar geven na te zijn benaderd door The Guardian.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.