Ferdinand twijfelt over aanblijven Ten Hag: 'De prestaties van het team zijn zó slecht geweest'

door Jari Perridon 39

Bron FIVE

Ferdinand twijfelt over aanblijven Ten Hag: 'De prestaties van het team zijn zó slecht geweest'

door Jari Perridon 39

Bron FIVE

Rio Ferdinand denkt dat Erik ten Hag volgend seizoen geen trainer meer is van Manchester United, zo vertelt hij op zijn eigen Youtube-kanaal. Het clubicoon denkt niet dat een eventuele overwinning in de finale van de FA Cup nog een verschil kan maken. Hij denkt dat het lot al is bepaald voor de Nederlandse oefenmeester.

'Hoe meer ik erover nadenk, winnen of verliezen, ik denk niet dat Ten Hag er volgend seizoen nog zal zijn. Ik zeg niet dat ik dat wil, maar ik denk dat de club een andere richting op zal gaan', is de oud-speler van Manchester United van mening. Volgens Ferdinand is het de speelstijl van Ten Hag die de Nederlandse oefenmeester de das om doen. 'Ik blijf het zeggen, het prestatieniveau kan dalen, maar je speelstijl moet duidelijk zijn. Dat is er niet. Ik weet niet wie we zijn als team.'

Ten Hag zijn speelstijl lijkt niet duidelijk te zijn en de Nederlander kan ook niet leunen op sterke prestaties. Sterker nog, Manchester United is als achtste geëindigd in de Premier League. De slechtste eindklassering in de Premier League ooit voor The Red Devils. Dit is volgens Ferdinand ook reden voor een vertrek. 'De prestaties van het team zijn zó slecht geweest. De meeste teams hebben te maken gehad met blessures, misschien niet in dezelfde mate als Manchester United', stelt hij. Manchester United kan enkel Europees voetbal bewerkstelligen door het winnen van de FA Cup.

Ontslaan van Ten Hag gaat Manchester United veel geld kosten

Eerder dit seizoen was de Engelse oud-prof nog lovend over Ten Hag. Ferdinand verkondigde meerdere malen dat hij vertrouwen had in de Nederlander en dat Manchester United hem moest laten zitten als trainer. Volgens verschillende Engelse media wil Manchester United Ten Hag niet ontslaan, aangezien het de club veel geld zal kosten.

In de zomer van 2022 koos Ten Hag voor een avontuur in Manchester. Hij nam Lisandro Martinez en Antony mee van Ajax naar Manchester United en won in zijn eerste seizoen de Carabao Cup met zijn ploeg. Daarnaast eindigde hij in het seizoen 2022/23 derde en leek er sprake te zijn van een stijgende lijn bij Manchester United. Nu, een jaar later, is Manchester United weer afgegleden en is het maar de vraag of Ten Hag kan aanblijven als trainer van de club. Ten Hag zelf is strijdbaar en wil niet denken aan een vertrek.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.