Van Gaal pleit voor aanblijven Ten Hag bij Man United: 'Ik had ook meer tijd nodig toen ik bij de club zat'

door Brent Tomassen 16

Bron Sky Sports

Van Gaal pleit voor aanblijven Ten Hag bij Man United: 'Ik had ook meer tijd nodig toen ik bij de club zat'

door Brent Tomassen 16

Bron Sky Sports

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal is het niet eens met de mate van kritiek die Erik ten Hag krijgt bij Manchester United. Van Gaal, tussen 2014 en 2016 werkzaam bij de Engelse grootmacht, ervaarde in zijn tijd in Manchester een soortgelijke mate van commentaar op zijn prestaties.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Van Gaal begon na het WK 2014 in Brazilië aan zijn klus bij Manchester United en kwalificeerde zich in zijn eerste seizoen voor de UEFA Champions League. In zijn tweede seizoen ging het een stuk moeizamer voor The Red Devils en dit leidde kort na het winnen van de FA Cup tot het ontslag van Van Gaal. De Amsterdammer ziet duidelijke gelijkenissen tussen zijn tijd in Manchester en de periode-Ten Hag.

De oud-trainer van onder meer Ajax en FC Barcelona vindt dat Ten Hag moet aanblijven bij Manchester United. 'Ja, natuurlijk moet hij blijven. Ik had ook meer tijd nodig toen ik bij de club zat en ik won de FA Cup', opent Van Gaal tegenover Sky Sports. 'En voor mij lukte het zo’n twintig jaar niemand om die te winnen.' Ten Hag won afgelopen maand het meest prestigieuze Britse bekertoernooi door in de finale met 1-2 te winnen van stadsrivaal Manchester City.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

'Je moet ook kritisch zijn'

'Nu heeft Erik hem gewonnen en hij haalde ook Champions League-voetbal in zijn eerste seizoen. Dus je hoort hem niet te ontslaan', gaat Van Gaal verder. De oefenmeester wil hier wel aan toevoegen dat de prestaties van Manchester United in de Premier League het afgelopen seizoen ondermaats waren. 'Je moet ook kritisch zijn. Hij heeft niet fantastisch gedaan. Je mag echt wel kritiek op hem hebben, maar hij heeft wel al laten zien dat hij een goede manager is.' Ten Hag eindigde met zijn ploeg op een teleurstellende achtste plaats in de hoogste Engelse afdeling.

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.