Pulisic waarschuwt Oranje: 'Geen zorgen, ik zal er klaar voor zijn zaterdag!'

door Bart Veenstra 17

Bron FOX Sports, C-Span

Pulisic waarschuwt Oranje: 'Geen zorgen, ik zal er klaar voor zijn zaterdag!'

door Bart Veenstra 17

Bron FOX Sports, C-Span

Laatst geüpdatet

Christian Pulisic weet het zeker: hij is er zaterdag bij wanneer de Verenigde Staten het opneemt tegen het Nederlands elftal. Beide landen treffen elkaar zaterdagmiddag in de achtste finales van het WK in Qatar.

In de laatste groepswedstrijd van de Verenigde Staten viel Pulisic uit met een blessure en zodoende is er de vrees dat hij het duel van zaterdag met Oranje niet gaat halen. Volgens het Amerikaanse FOX Sports heeft Pulisic een buikspierblessure opgelopen en bekijkt men van dag tot dag of de Chelsea-speler inzetbaar is.

Zelf twijfelt de Amerikaan niet over zijn inzetbaarheid, zo laat hij weten via zijn sociale media. 'Ik ben zo trots op mijn jongens. Ik zal er klaar voor zaterdag, je hoeft je geen zorgen te maken!', aldus de aanvaller van de Verenigde Staten. Bij de Verenigde Staten is Pulisic de grote man. Tijdens de beslissende 1-0 overwinning op Iran werd hij nog matchwinner.

President Biden trots op de Verenigde Staten

President Joe Biden is trots op de Verenigde Staten. Biden was in Michigan om een fabriek te bezoeken, waar hij een toespraak gaf over de economie. De president had het podium al verlaten, al keerde hij terug toen hij de uitslag van de wedstrijd tegen Iran te horen kreeg.

'VS 1, Iran 0, wedstrijd is voorbij. USA, USA!', aldus een euforisch Biden, te zien op beelden van C-Span. 'Dat is een grote wedstrijd, man! Ik sprak de bondscoach en de spelers van tevoren ik zei dat ze het konden. Ze zeiden: "Nou..." Ze hebben het geflikt! Het leek me dat jullie dat misschien wel wilden horen.'

Voor het duel met Iran sprak Biden al met bondscoach Gregg Berhalter en de spelers. 'Ik weet dat jullie de underdog zijn, maar jullie hebben enkele van de beste spelers ter wereld in het team. Ik weet dat jullie alles gaan geven. Laten we iedereen omver blazen', gaf de president toen aan. 'Het hele land staat achter jullie.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.