O'Brien kijkt terug op WK in 2002: 'Eigenlijk wist ik niet wat ik aan het doen was'

door Cristian de Jong 9

Bron Ajax.nl

O'Brien kijkt terug op WK in 2002: 'Eigenlijk wist ik niet wat ik aan het doen was'

door Cristian de Jong 9

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

John O'Brien ziet dat het voetbal in de Verenigde Staten steeds meer aan het groeien is. De oud-Ajacied geeft aan dat het in zijn tijd wel anders was. Ook toen zijn land meedeed aan het wereldkampioenschap in 2002.

O'Brien was nog een jongeling in 2002, maar hij mocht wel mee naar het WK. Op dit grote podium liet de Amerikaan zich gelijk zien. 'Ik scoorde tijdens het eerste duel met Portugal', vertelt hij aan Ajax.nl. Diezelfde wedstrijd tegen Portugal werd zelfs met 3-2 gewonnen. Uiteindelijk werden de kwartfinales het eindstation voor O'Brien en zijn team, een knappe prestatie dus. 'Tijdens dat toernooi was ik jong en eigenlijk wist ik niet wat ik aan het doen was', vertelt de voormalig middenvelder lachend.

Inmiddels is het voetbal in Noord-Amerika een stuk populairder geworden. Zo doet de Verenigde Staten weer mee aan het WK, maar is er tegelijkertijd ook een eerste deelname aan het eindtoernooi voor Canada. O'Brien vertelt dat het duidelijk te merken is dat de sport groeit. 'Het leeft nu, ook omdat we dit jaar deelnemen.' De Verenigde Staten maken zelfs nog kans op de volgende ronde. Dan zal het eerst wel moeten winnen van Iran. 'We hebben een goede kans om door te gaan, tweede achter Engeland is realistisch', vervolgt O'Brien.

Verenigde Staten en Nederland op het WK in Qatar

Niet alleen de Verenigde Staten wordt door O'Brien op de voet gevolgd. Ook Nederland wordt door de Amerikaan aandachtig bekeken. 'Ik houd van spelers als Frenkie de Jong. Hij is een speler die ik graag had willen zijn.' In de eerste ronde van de knock-outfase is het mogelijk dat Oranje het op moet nemen tegen de Verenigde Staten. Voor wie O'Brien dan is? 'Mijn hart is voor Amerika. Maar ik denk niet dat ze het redden tegen Oranje. Ik hoop dat ze iemand anders treffen want dan kan ik voor beiden zijn.'

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Qatar wint. Check snel hoe het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.