Van Gaal bespreekt Verenigde Staten: 'Ze zijn heel fanatiek en scherp op de bal'

door Jesse ter Haar 12

Bron NOS

Van Gaal bespreekt Verenigde Staten: 'Ze zijn heel fanatiek en scherp op de bal'

door Jesse ter Haar 12

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal is op zijn hoede voor de Verenigde Staten, zo blijkt uit teksten van de bondscoach bij de NOS. Nederland werd eerste in Groep A en de VS tweede in Groep B en dat zorgt ervoor dat beide landen elkaar treffen in de achtste finale op het WK.

Na afloop van Nederland - Qatar stond Van Gaal de media te woord. Hij wist op dat moment nog niet dat het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten uit zou gaan komen. 'Ik heb ze nog niet gezien, alleen in samenvattingen. Dan heb je geen goed beeld', vertelde hij er toen over. 'Maar ze zijn als tweede geëindigd, dan zijn ze ongetwijfeld minder goed dan de nummer één.'

Ondanks het feit dat de trainer de opponent nog niet uitvoerig heeft bekeken, weet hij dat het geen makkie zal gaan worden voor de Nederlanders. 'Ik weet uit ervaring dat wedstrijden tegen landen als de Verenigde Staten en Australië, die we op het WK van 2014 in Brazilië tegenkwamen (Oranje won toen met 3-2, red.), altijd heel lastig zijn. Ze zijn heel fanatiek en scherp op de bal.'

Verenigde Staten scoort moeilijk

Wat in ieder geval opvalt bij de wedstrijden van de Verenigde Staten, is dat de ploeg moeilijk tot scoren komt. In een poule met Engeland, Wales en Iran werd het net slechts tweemaal gevonden. Tegen Wales en Iran werd in beide gevallen één keer gescoord. De Engelse organisatie bleek te sterk om tegen te scoren, maar daartegenover staat dat de Amerikanen ook geen tegentreffer hoefden te incasseren tegen Engeland. Door de genoemde resultaten kwam de ploeg uit op een tweede plaats in Groep B op het WK.

Heeft Louis ook een gouden pik in Qatar? Alle odds voor Oranje op het WK op een rij!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.