Politiechef Paauw na stemming benoemd tot bondsvoorzitter KNVB

door Jesse ter Haar 76

Bron Algemeen Dagblad

Politiechef Paauw na stemming benoemd tot bondsvoorzitter KNVB

door Jesse ter Haar 76

Bron Algemeen Dagblad

Frank Paauw is benoemd tot bondsvoorzitter van de KNVB, zo schrijft onder meer het Algemeen Dagblad. Maandag werd er gestemd tijdens een bondsvergadering in de bossen van Zeist en daarbij kwam de politiechef van Amsterdam als winnaar uit de bus. Hij volgt Just Spee op. Ajax bracht zijn stem uit op Hans Nijland.

In totaal werden er zestig stemmen uitgebracht tijdens de stemronde en daarbij ging ruim het grootste deel naar Paauw. Hij kreeg 31 stemmen, terwijl runner-up Nijland kon rekenen op 20 stemmen. Jeanet van der Laan was het minst populair bij de stemmers, want zij kwam niet verder dan zeven stemmen. Twee van de zestig stemmen werden ongeldig verklaard.

In de afgelopen weken ging het regelmatig over de 'strijd' tussen Paauw, Nijland en Van der Laan. Het bondsbestuur droeg Paauw voor als de nieuwe voorzitter, maar dat viel niet goed bij clubs en fans. De bestuurder is namelijk ook nog actief als hoofdcommissaris bij de Amsterdamse politie.

De zestig stemmers van maandag waren afgevaardigden van 1,2 miljoen KNVB-leden. Dertigmaal was het amateurvoetbal vertegenwoordigd en even zo vaak werd er door directeurs van verschillende profclubs gestemd. Uiteindelijk bleek Paauw dus toch het meest populair, terwijl zijn aanstelling lang niet breedgedragen werd.

Standpunt Ajax

Ajax Life weet te melden dat Ajax zijn stem uitbracht op Nijland. 'Uit navraag door onze redactie blijkt dat Ajax zijn stem uitbracht op Nijland. De reden is simpel: in de ogen van onze club was Nijland de enige kandidaat met bestuurlijke ervaring in zowel het amateur- als profvoetbal.'

Supportersvereniging Ajax, onderdeel van het Supporterscollectief Nederland, steunde Nijland eveneens. Namens de SVA reageert ook Directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam op de overwinning van Paauw: In onze ogen pasten het CV, de capaciteiten en de ervaring van Nijland beter bij de functieomschrijving dan die van Paauw. Zeker gezien Nijlands jarenlange ervaring en knowhow in zowel het amateur- als het profvoetbal', aldus de bestuurder, die Paauw wel feliciteert en succes wenst.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.