Oud-voetbalster en politica Van der Laan stelt zich ook kandidaat voor het voorzitterschap van de KNVB

door Jip Jesse 28

Bron NOS

Oud-voetbalster en politica Van der Laan stelt zich ook kandidaat voor het voorzitterschap van de KNVB

door Jip Jesse 28

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Oud-voetbalster en politica Jeanet van der Laan stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de KNVB, zo meldt de NOS maandagavond. De 44-jarige Van der Laan, 29-voudig international van het Nederlands elftal, wordt zo tegenkandidaat van de door de KNVB zelf aangedragen politiecommissaris Frank Paauw.

Van der Laan liet de KNVB eerder al weten interesse te hebben in het voorzitterschap. De bond vertelde haar toen alleen Paauw voor te willen dragen aan de leden die mogen kiezen. Daarbij zou het gaan bij vertegenwoordigers uit het betaald voetbal. Van der Laan probeert het toch op deze wijze. 'Je kan ook buiten de voordracht van de KNVB een kandidatuur stellen', stelt ze. Echter heeft Van der Laan daarvoor wel tien handtekeningen van vertegenwoordigers nodig.

Volgens Van der Laan ligt de strijd om het voorzitterschap open, nadat Hans Nijland zich eerder al als tegenkandidaat van Paauw opwierp. Nijland is aangedragen door het Supporterscollectief Nederland. Hoewel Nijland aangaf niet te solliciteren naar de baan, liet hij wel weten wel oren te hebben naar de functie, en achtte zichzelf 'bijzonder geschikt voor het bondsvoorzitterschap bij de KNVB.'

Paauws' aanstelling stuit op kritiek

De aanstelling van Frank Paauw leidde eerder tot veel kritiek. Zo liet de AFCA Supportersclub met een statement op hun website weten 'het niet eens te zijn' met de aanstaande voordracht van Paauw als nieuwe bondsvoorzitter. Vooral het mogelijke voorstel om voetbalsupporters collectief te straffen was een bron van afkeuring.

Volgens Van der Laan is de aanstelling nog geen gelopen race. 'Het spel is nog niet gespeeld. Ik denk dat ik een geschikte kandidaat ben: ik heb topsportervaring en heb ook veel politieke en bestuurlijke ervaring. Dat is belangrijk voor deze baan.' Of Van der Laan de functie krijgt is nog even afwachten. Tijdens de buitengewone bondsvergadering op 27 mei wordt de kandidaat voor het bondsvoorzitterschap officieel in stemming gebracht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.