Paauw in wachtkamer: Eventuele aanstelling uitgesteld tot 27 mei

door Jari Perridon 11

Bron Algemeen Dagblad

Paauw in wachtkamer: Eventuele aanstelling uitgesteld tot 27 mei

door Jari Perridon 11

Bron Algemeen Dagblad

Frank Paauw zal nog even moeten wachten op zijn eventuele aanstelling als bondsvoorzitter van de KNVB. Met dit nieuws komt het Algemeen Dagblad op woensdagochtend. Het was in eerste instantie de bedoeling om Paauw aan te stellen tijdens de buitengewone bondsvergadering van 28 maart. Deze vergadering is nu geschrapt.

Op verzoek van de burgemeester van Zeist aan de KNVB is de bondsvergadering van 28 maart geschrapt. Het evenement The Passion zal die avond in Zeist plaatsvinden. Hierdoor is Zeist minder goed bereikbaar dan normaal. Niet het goede moment voor een belangrijke bondsvergadering dus.

Al de agendapunten van de buitengewone bondsvergadering worden doorgeschoven naar de reguliere bondsvergadering die gepland staat voor 27 mei. Voor veel mensen komt dit goed uit. Zo waren er meerdere clubs die aandrongen op een langer en zorgvuldiger aanstellingstraject voor de opvolger van Just Spee. Het blijkt namelijk dat fans van veel clubs tegen de aanstelling zijn van Paauw. De weerstand vanuit voetbalsupporters tegen de aanstelling van de politiechef is groot. Met spandoeken en spreekkoren in vrijwel alle stadions wordt dit duidelijk.

Clubs trokken aan de bel

Diverse clubs trokken al aan de bel in Zeist. Niet omdat zij per se tegen het aanstellen van Paauw zijn. De clubs willen graag dat een eventuele aanstelling nog eens goed tegen het licht wordt gehouden in Zeist. Als er binnen het betaald voetbal zoveel weerstand is tegen zijn aanstelling, is het natuurlijk de vraag of die benoeming moet plaatsvinden. Door het schrappen van de bondsvergadering deze maand, zal het afscheid van Just Spee nog even op zich laten wachten. De KNVB laat weten dat Spee heeft aangegeven dat hij bereid is om aan te blijven tot de reguliere bondsvergadering. De KNVB en Paauw hebben nu tot 27 mei om meer draagvlak te creëren voor het aanstellen van de 65-jarige politiechef.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.