Mazraoui keert definitief terug in selectie Marokko, Ziyech (nog) niet

door Bart Veenstra 25

Bron Marokkaanse voetbalbond

Mazraoui keert definitief terug in selectie Marokko, Ziyech (nog) niet

door Bart Veenstra 25

Bron Marokkaanse voetbalbond

Laatst geüpdatet

Noussair Mazraoui keert definitief terug in de selectie van het nationale elftal van Marokko. Dat maakt de Marokkaanse voetbalbond zojuist bekend. De oud-Ajacied speelde in november 2020 zijn laatste interland voor het Noord-Afrikaanse land.

De kersverse speler van Bayern München kende lange tijd een vertroebelde relatie met bondscoach Vihad Halilhodzic. Twee weken geleden werden de speler en trainer gespot in Amsterdam, waar een goed gesprek heeft plaatsgevonden. Zodoende was de weg voor Halilhodzic vrij om Mazraoui weer te selecteren voor Marokko.

Marokko speelt in de komende interlandperiode een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten, waarna twee duels om kwalificatie voor de Afrika Cup volgen. Zuid-Afrika en Liberia zijn in juni de tegenstanders.

Nog geen Hakim Ziyech bij Marokko

Hakim Ziyech behoort nog niet tot de selectie van Marokko. De speler van Chelsea heeft een conflict met bondscoach Halilhodzic en deze ruzie is nog niet uitgesproken. Of dat in de toekomst nog gaat gebeuren, is de vraag. Naar verluidt wilde Ziyech niet in gesprek met Halilhodzic en wil hij niet voor Marokko spelen zolang de Bosniër de bondscoach is. Dinsdag kwam bovendien naar buiten dat Ziyech bij een goed bod mag vertrekken bij Chelsea.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties