'Manchester United erkent dat het te veel heeft betaald voor Antony'

door Bart Veenstra 72

Bron ESPN

'Manchester United erkent dat het te veel heeft betaald voor Antony'

door Bart Veenstra 72

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Manchester United ziet in dat het mogelijk te veel heeft betaald voor Antony. Dat meldt ESPN. De Braziliaan maakte in de afgelopen zomer tijdens de slotfase van de transferperiode de overstap naar de Engelse topclub. Manchester United betaalde minimaal 95 miljoen euro voor Antony en die transfersom kan middels bonussen nog oplopen tot 100 miljoen euro.

Supporters van Manchester United zouden 'gefrustreerd' zijn omdat Antony tot nu toe een eendimensionale speler blijkt te zijn. Ook bij Manchester United ziet men in dat Antony de 100 miljoen euro - die het voor hem betaald heeft - nog niet waard is. De Braziliaan stond al op de scoutingslijstjes van Manchester United, voordat hij naar Ajax vertrok. De interesse nam toe toen Erik ten Hag overstapte naar de Engelse topclub.

In eerste instantie wilde Manchester United een bedrag van zestig miljoen euro betalen voor Antony, die in januari van 2022 bij Ajax al had aangegeven te willen vertrekken. Ajax zag in dat het meer kon krijgen voor Antony en wist Manchester United uiteindelijk zo ver te krijgen dat de transfersom kan oplopen tot honderd miljoen euro.

Manchester United had meerdere redenen om Antony alsnog te halen

Een halfjaar later zou Manchester United erkennen dat het te veel heeft betaald voor Antony. Wel waren er redenen om alsnog over te gaan tot de transfersom die voor Antony is betaald. Volgens directeur voetbalzaken John Murtough waren er weinig alternatieven beschikbaar. Daarnaast was men bij Manchester United gevleid dat Antony per se voor de club op Old Trafford wilde gaan spelen. Verder was men er bij Manchester United van overtuigd dat een speler als Antony alleen maar duurder zou worden.

Een bron binnen Manchester United zegt nu het volgende tegenover ESPN: 'We hebben betaald voor de speler die we denken dat hij kan worden, niet degene die hij nu is.' Vooralsnog speelde Antony zestien officiële wedstrijden voor Manchester United. Daarin was hij vijf keer trefzeker.

Weet Klaassen wederom te scoren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente?!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.