'Klaassen staat open voor langer verblijf in Italië, navraag gedaan door meerdere clubs'

door Timo Suur 186

Bron Fabrizio Romano, Voetbal International

'Klaassen staat open voor langer verblijf in Italië, navraag gedaan door meerdere clubs'

door Timo Suur 186

Bron Fabrizio Romano, Voetbal International

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen vertrekt na één seizoen bij Internazionale, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano op X. Er is al navraag gedaan door meerdere clubs bij de entourage van de transfervrije Klaassen, die openstaat voor een langer verblijf in Italië.

Klaassen maakte in de zomer van 2023 transfervrij de overstap van Ajax naar Internazionale. Na één seizoen, waarin de middenvelder voornamelijk minuten maakte als invaller, scheiden de wegen tussen Internazionale en de oud-Ajacied.

Bij Internazionale tekende Klaassen een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Echter weet Romano te melden dat die optie om het contract te verlengen op vrijdag 31 mei is verlopen en zodoende is Klaassen gratis op te halen.

Volgens de Italiaanse transferexpert is er bij Klaassen en zijn entourage al contact gezocht door meerdere clubs. Voetbal International schrijft dat het Italiaanse Como een van de clubs is met belangstelling voor de oud-Ajacied. Er is nog geen beslissing gemaakt over zijn toekomst, maar de middenvelder staat open voor een langer verblijf in Italië.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Klaassen verklaart vertrek bij Ajax

Eerder gaf Klaassen in een interview aan geen spijt te hebben van zijn vertrek bij Ajax. 'Ik heb altijd gezegd dat ik Ajax niet zomaar zou verlaten', zo vertelde de middenvelder. 'Dat was nu ook zo, alleen, met een grote club als Inter kwam een bijzondere kans voorbij. En de situatie bij Ajax was natuurlijk ook heel anders, dat speelde ook mee. Het voelde niet meer als mijn thuis zoals het voorheen voelde, er was zo veel gebeurd en veranderd. Niet alleen afgelopen zomer, maar al langere tijd.'

Volgens Klaassen speelde de transferzomer van 2023 een rol bij de beslissing om Ajax te verlaten, want hij kreeg een ander gevoel bij Ajax. 'Belangrijke jongens als Daley en Dusan waren vertrokken, het voelde gewoon allemaal anders aan. Als dan zo’n kans voorbij komt, dan was mijn keuze gemaakt. En dat het vervolgens zo uitpakt met een kampioensjaar, is natuurlijk de bevestiging dat het een goede beslissing was.'

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Poll: Moet Ajax een lijntje uitgooien bij Klaassen?
0%
0%
Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.