Klaassen gevraagd naar mogelijke terugkeer bij Ajax: 'Je weet het nooit, ik zie het allemaal wel'

door Bart Veenstra 238

Bron Ziggo Sport

Klaassen gevraagd naar mogelijke terugkeer bij Ajax: 'Je weet het nooit, ik zie het allemaal wel'

door Bart Veenstra 238

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen weet nog niet of hij volgend seizoen bij Internazionale speelt. Maandagavond werd de voormalig middenvelder van Ajax kampioen met de club uit Milaan, al is het aantal speelminuten van Klaassen bij Inter dit seizoen beperkt geweest.

Klaassen begon het seizoen nog bij Ajax. Bij de Amsterdamse club leek hij destijds niet in de plannen voor te komen van toenmalig trainer Maurice Steijn. Klaassen werd gewaardeerd, maar een basisplaats zat er op dat moment niet in. Zodoende besloot Klaassen te vertrekken naar Inter. Bij die club zat hij vooral op de bank dit seizoen.

'Het is niet altijd makkelijk om niet veel te spelen', zegt Klaassen tegenover Ziggo Sport. 'Maar uiteindelijk heb je getekend voor een team, waar je iedere dag mee traint. Dat team moet je dan steunen', zegt de ervaren middenvelder.

Klaassen is en blijft een Ajacied en zodoende volgt hij de situatie in Amsterdam nog altijd op de voet. Makkelijk is dat niet, zo stelt hij. 'Het is mijn club, dus ik blijf het altijd volgen. Met Daley (Blind, red.) heb ik natuurlijk veel contact. Hij is mijn beste vriend, ik spreek elke dag met hem. Dan heb je het ook vaak over Ajax. Met Ajax komt het altijd weer goed.'

De middenvelder van Inter - die bij de Milanese topclub een contract heeft tot het einde van dit seizoen - weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Misschien wel weer bij Ajax? 'Vind je het erg als ik daar nu even niets over zeg? Je weet het nooit. Ik zie het allemaal wel. Ik wil nu vanavond even lekker genieten. Ik weet ook niet of ik hier (bij Inter, red.) volgend seizoen nog ben.'

Klaassen bij Ajax

Klaassen doorliep de jeugdopleiding van Ajax en brak uiteindelijk door in het eerste elftal. De Hilversummer groeide uit tot een steunpilaar en werd aanvoerder van het Ajax dat in 2017 de finale van de Europa League bereikte. Na dat seizoen vertrok hij naar Everton, maar dat werd geen succes. Vervolgens ging Klaassen spelen bij Werder Bremen, waarna hij werd teruggehaald door Ajax. In zijn tweede periode bij Ajax wist Klaassen in 2021 en 2022 kampioen te worden.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Poll: Ajax moet Klaassen wederom terughalen naar de club
0%
0%

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.