'Ajax ontvangt twintig procent van toekomstige transfersom Klaassen'

door Brent Tomassen 74

Bron Fabrizio Romano

'Ajax ontvangt twintig procent van toekomstige transfersom Klaassen'

door Brent Tomassen 74

Bron Fabrizio Romano

Ajax ontving geen transfersom voor Davy Klaassen die vrijdag de overstap maakte naar Internazionale, maar ontvangt mogelijk nog wel een bedrag voor de middenvelder bij een toekomstige transfer, zo weet Fabrizio Romano zaterdag via X te melden.

De Italiaan schrijft dat Ajax recht heeft op twintig procent van de toekomstige transfersom die Internazionale ontvangt bij een volgende transfer van Klaassen, die bij Ajax nog een contract had tot medio 2024, maar transfervrij de overstap maakte naar de topclub uit de Serie A.

Contract tot medio 2024 met optie voor extra jaar

Ook in Italië heeft Klaassen tot de zomer van 2024 getekend, waarbij Internazionale de mogelijkheid heeft om het contract van de Hilversummer met een jaar te verlengen. Romano schrijft dat deze optie volledig bij de club ligt en niet wordt geactiveerd bij het spelen van een vastgesteld aantal wedstrijden.

Klaassen speelde tussen 2011 en 2017 en tussen 2020 en 2023 maar liefst 321 wedstrijden voor Ajax. Mister 1-0 was daarin goed voor 93 goals en vijftig assists. Met de Amsterdammers won Klaassen vijf landskampioenschappen, een KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.