Klaassen over vertrek bij Ajax: 'Had het gevoel dat ik niets meer kon betekenen'

door Bram Bark 55

Bron De Cor Potcast

Klaassen over vertrek bij Ajax: 'Had het gevoel dat ik niets meer kon betekenen'

door Bram Bark 55

Bron De Cor Potcast

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen vond dat hij geen toegevoegde waarde meer was voor Ajax, zo vertelt hij in De Cor Potcast. De middenvelder zag Ajax een andere weg inslaan en besloot zijn geluk te zoeken bij Internazionale in Italië. Daarnaast probeert hij het geheim achter zijn bijnaam - Mister 1-0 - te ontrafelen.

Afgelopen zomer vertrok het kind van de club uit Amsterdam. Klaassen verliet Ajax voor de tweede keer in zijn carrière. Ditmaal om te gaan voetballen in de Serie A. 'Ajax sloeg op dat moment een andere weg in. Dat was de reden voor mij om ook een andere weg in te slaan. Het blijft je club en het liefst wil je helpen, maar ik had het gevoel dat ik niets meer kon betekenen', verklaart hij zijn vertrek.

Klaassen wordt vervolgens gevraagd naar hoe hij naar het huidige Ajax kijkt. 'Met heel veel pijn natuurlijk. Ondanks dat ik daar weg ben, vind ik het heel erg jammer dat het bijna niet meer over voetbal gaat', antwoordt de oud-international.

Mister 1-0

Klaassen was in dienst van Ajax regelmatig verantwoordelijk voor de openingstreffer. Het leverde hem de bijnaam 'Mister 1-0' op. 'Ten Hag hamerde altijd echt op de eerste goal. Hij zei: "Die eerste goal is zo belangrijk." Dat deed hij echt elke bespreking.' Hoe het komt dat Klaassen zo vaak de 1-0 op het scorebord heeft weten te zetten, vindt hij lastig te verklaren. 'Ik heb daar niet echt een eenduidig antwoord op. Het is wel zo dat ik misschien extra scherp aan een wedstrijd begin. Het is moeilijk om daar echt een verklaring voor te vinden.' Zijn favoriete treffer was thuis tegen Schalke 04 in de kwartfinale van de Europa League. 'Het was een penalty, dat zijn niet de mooiste. Maar ook omdat ik later de 2-0 maakte was het een hele bijzondere avond.'

Zijn vaardigheden in het afronden komen voort uit zowel training als ervaring. 'De loopacties ontwikkel je met de tijd, maar ik heb wel heel veel afgewerkt vroeger. We kregen twee keer in de week afwerktraining van Wim Jonk en Dennis Bergkamp. ’We kregen ballen op allerlei manieren aangespeeld, die we vervolgens moesten afronden. Het waren zoveel verschillende ballen, dat ik op een gegeven moment vaste manieren van afwerken kreeg.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.