‘Juventus wil teruggekeerde Ihattaren opnieuw direct verhuren’

door Thijs Zwagerman 52

Bron La Gazzetta dello Sport

‘Juventus wil teruggekeerde Ihattaren opnieuw direct verhuren’

door Thijs Zwagerman 52

Bron La Gazzetta dello Sport

Laatst geüpdatet

Juventus heeft op korte termijn geen plek voor Mohamed Ihattaren, zo meldt La Gazzetta dello Sport-journalist Giovanni Albanese. De Italiaanse topclub wil Ihattaren deze transferwindow opnieuw verhuren, zoals Juventus Ihattaren eerder onderbracht bij Sampdoria en Ajax.

Ajax huurde Ihattaren een jaar geleden en bedong bovendien een optie tot koop op het voormalig toptalent van PSV. Eind oktober maakte Ajax al duidelijk dat deze koopoptie niet zou worden gelicht. Ihattaren kwam op dat moment al maanden niet meer in actie voor Ajax.

Na een hoopgevend begin, waarin Ihattaren hard werkte aan zijn fitheid en in Jong Ajax goede wedstrijden speelde, maakte de creatieve linkspoot afgelopen zomer veel indruk in de voorbereiding bij de Ajax-hoofdmacht. Na enkele goede oefenwedstrijden verdween Ihattaren echter van de radar, omdat hij zou worden bedreigd. In de maanden die volgden bleek Ihattaren te kampen met meer perikelen in zijn privésfeer en werd hij gelinkt aan banden met de Mocro Maffia.

Een samenloop van al die zaken deed Ajax ertoe besluiten om de koopoptie in het contract van Ihattaren niet te lichten. De twintigjarige voetballer moet zich daardoor weer melden bij Juventus, maar lijkt op korte termijn dus geen perspectief bij die club te hebben. Ihattaren werd recentelijk gelinkt aan een terugkeer naar PSV, maar bij de Eindhovenaren was er op dat moment geen sprake van concrete belangstelling. Of er op dit moment überhaupt clubs met interesse in Ihattaren zijn is ongewis.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.