Ajax licht koopoptie niet, Ihattaren na het WK terug naar Juventus

door Gino Haverkamp 476

Ajax licht koopoptie niet, Ihattaren na het WK terug naar Juventus

door Gino Haverkamp 476

Laatst geüpdatet

Mohamed Ihattaren vertrekt begin 2023 bij Ajax. Dat laat de club weten via de officiële website. Ajax huurt Ihattaren van Juventus en heeft een koopoptie bij de deal bedongen. Die optie wordt echter niet gelicht. Dit waarschijnlijk wegens de privéperikelen rondom de voetballer. Op 3 januari 2023 is Ihattaren officieel Ajacied-af.

Ihattarens toekomst bij Ajax was al enige tijd onzeker. Sinds de zomer spelen er privéperikelen rondom de middenvelder annex aanvaller. Hij zou worden bedreigd, waardoor hij enige tijd niet aanwezig was op de club. Sinds het begin van het Eredivisieseizoen werkt de twintigjarige speler een individueel traject af. Dit om fit te worden, zo communiceert Ajax.

Ajax huurde Ihattaren in de winterstop van het vorige seizoen van Juventus, waar de creatieveling niet kon aarden. Het eerste half jaar speelde hij vooral zijn wedstrijden bij Jong Ajax, al maakte hij wel zijn debuut in het eerste elftal. Dat was in de bekerfinale van het afgelopen seizoen, tegen PSV (1-2 nederlaag).

Ajax wilde Ihattaren kans geven om terug te komen

Ihattaren kwam door omstandigheden niet fit binnen bij Ajax. Bij PSV, de club die hij tot de zomer van 2021 diende, kwam hij in conflict met trainer Roger Schmidt, waarna hij naar Juventus trok. Die club verhuurde hem direct aan Sampdoria, maar daar vertrok hij snel. In eerste instantie zonder overleg. Ajax wilde de speler een kans geven om weer op niveau te komen, wat aanvankelijk lukte. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen was Ihattaren fit en gemotiveerd, maar niet veel later kreeg hij een terugslag. Zijn dienstverband in Amsterdam eindigt derhalve na een krap jaar.

Denk jij dat Ajax zich weet te plaatsen voor de Europa League door te winnen van Rangers FC? Zet in en verdien 1,85 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.