Heitinga bevestigt geruchten: 'Ben in gesprek met Liverpool'

door Bart Veenstra 96

Bron De Telegraaf

Heitinga bevestigt geruchten: 'Ben in gesprek met Liverpool'

door Bart Veenstra 96

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

John Heitinga is inderdaad in gesprek met Liverpool over een rol in de technische staf bij de Engelse topclub. Dat bevestigt de voormalig Ajacied zelf tegenover De Telegraaf. Eerder werd in Engeland geschreven dat Heitinga door Slot gevraagd is voor een rol in de technische staf van The Reds.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Op basis van de geruchten in de Engelse media deed De Telegraaf navraag bij Heitinga. 'Het enige dat ik nu kan zeggen, is dat ik ben benaderd en dat mijn zaakwaarnemer Rob Jansen en ik in gesprek zijn', zegt de voormalig Ajacied tegenover de krant.

In het vorige seizoen was Heitinga onder David Moyes assistent-trainer bij West Ham United. Moyes vertrok na het afgelopen seizoen en zodoende kwam er ook een einde aan het avontuur van Heitinga bij de club uit Londen. Bij Liverpool zou hij mogelijk in de Premier League actief kunnen blijven.

Heitinga kent Liverpool

Heitinga is overigens geen onbekende in Liverpool. Tijdens zijn spelerscarrière kwam hij uit voor rivaal Everton. Bij de club was hij aanvoerder, speelde hij 129 Premier League-duels en werd hij in 2012 uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Een mogelijk dienstverband bij Liverpool zal dan ook gevoelig liggen bij de fans van Everton.

De Telegraaf schrijft dat het niet opvallend is dat Slot uit is gekomen bij Heitinga. 'Bij Jong Ajax werkte Heitinga als coach samen met Marcel Keizer, die samen met Slot en Sipke Hulshoff bij SC Cambuur aan een voetbalvisie sleutelde, die hem bij Feyenoord zo veel succes bracht. Die visie werd door Heitinga ook omarmd.'

Voor zijn avontuur bij West Ham United werkte Heitinga jarenlang bij Ajax. Dat deed hij in de jeugdopleiding en bij Jong Ajax. In het seizoen 2022/23 nam hij in januari het stokje over van Alfred Schreuder, die vanwege teleurstellende resultaten werd ontslagen. Met Heitinga aan het roer knokte Ajax zich terug in een titelstrijd. Na de verloren Klassieker half maart was het echter gedaan met de titelaspiraties en uiteindelijk zou Ajax derde worden. Daarnaast werd de bekerfinale tegen PSV na het nemen van strafschoppen verloren.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.