'Heitinga ziet FC Nordjsaelland kiezen voor Fønsskov Olsen als nieuwe trainer'

door Bart Veenstra 23

Bron Tipsbladet

'Heitinga ziet FC Nordjsaelland kiezen voor Fønsskov Olsen als nieuwe trainer'

door Bart Veenstra 23

Bron Tipsbladet

John Heitinga wordt niet de nieuwe trainer van het Deense FC Nordjsaelland, zo meldt Tipsbladet. Het Deense medium schrijft dat de voormalig trainer van Ajax een van de twee topkandidaten was bij de club, maar uiteindelijk is er gekozen voor Jens Fønsskov Olsen.

Heitinga vertrok ongeveer een jaar geleden bij Ajax en werd vervolgens assistent-trainer bij West Ham United. Hij werkte er samen met manager David Moyes, maar de Schotse voetbaltrainer vertrok na het afgelopen seizoen en zodoende kwam er ook al snel een einde aan de periode van Heitinga bij West Ham United. Met West Ham werd Heitinga overigens negende in de Premier League, terwijl in de Europa League de kwartfinale werd bereikt. In die ronde werd men uitgeschakeld door latere verliezen finalist Bayer Leverkusen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

De oud-Ajacied stond vervolgens in de belangstelling van FC Nordsjaelland. De Deense club zoekt een nieuwe trainer nu Johannes Thorup naar Norwich City is vertrokken. Heitinga zou meerdere keren met FC Nordsjaelland hebben gesproken, maar uiteindelijk heeft de Deense club toch gekozen voor Fønsskov Olsen.

'Heitinga werd dit weekend in Farum geïnterviewd om de baan te scoren, maar hij is ingehaald door Fønsskov Olsen, die de clubleiding overtuigde in de interviews', zo wordt geschreven door Tipsbladet. Fønsskov Olsen was overigens eerder assistent-trainer bij FC Nordsjaelland.

Heitinga zonder club

Heitinga zit op dit moment nog altijd zonder club. De publiekslieveling nam in het seizoen 2022/23 het stokje over van de ontslagen Alfred Schreuder en bracht Ajax van de vijfde naar de derde plaats. De bekerfinale ging tegen PSV na het nemen van strafschoppen verloren.

Eerder was Heitinga werkzaam in de jeugdopleiding van Ajax. Daar was hij trainer van onder meer het hoogste jeugdelftal van de club. Later werd hij ook trainer van Jong Ajax. Waar de toekomst van Heitinga ligt, is op dit moment nog ongewis.

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.