Geschorste Overmars vecht uitspraak FIFA aan

door Jon van Dam 80

Bron De Telegraaf

Geschorste Overmars vecht uitspraak FIFA aan

door Jon van Dam 80

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Marc Overmars gaat in beroep tegen de uitspraak van wereldvoetbalbond FIFA, zo laat zijn woordvoerder Frank Neervoort maandag aan de De Telegraaf weten. De FIFA nam de straf over van het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Zodoende werd de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax wereldwijd geschorst.

Het Instituut Sportrechtspraak legde Overmars eerder een eenjarig beroepsverbod op. Dat houdt in dat de directeur voetbalzaken van Royal Antwerp een jaar lang niet werkzaam mag zijn in Nederland. Nadat de KNVB Overmars' schorsing bij de FIFA meldde, ging de internationale voetbalbond op onderzoek uit. Begin januari nam de FIFA de schorsing wereldwijd over, waardoor Overmars ook bij Royal Antwerp zijn taken moet neerleggen.

Woordvoerder Overmars verklaart hoger beroep

'Er is een aantal redenen om tegen die straf in beroep te gaan', zo laat Overmars' woordvoerder Neervoort weten. 'Maar een belangrijke reden is dat een jaar lang wereldwijd niet mogen werken buitenproportioneel is voor de overtreding, één zaak van grensoverschrijdend gedrag, waarvoor hij door het ISR is gestraft.'

De reden voor het straffen van Overmars is vanwege de chatberichten die hij in zijn Ajax-periode verstuurde naar een vrouwelijk personeelslid. Het ISR legde hem de schorsing op omdat hij over een periode van 3,5 jaar meerdere seksueel getinte, 'zeer expliciete' berichten via Whatsapp naar de desbetreffende vrouw stuurde. Begin 2022 vertrok Overmars daardoor bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.