Overmars ontvangt slecht nieuws: schorsing na grensoverschrijdend gedrag nu wereldwijd

door Jesse ter Haar 585

Bron NRC

Overmars ontvangt slecht nieuws: schorsing na grensoverschrijdend gedrag nu wereldwijd

door Jesse ter Haar 585

Bron NRC

Laatst geüpdatet

Marc Overmars moet zijn taken bij Royal Antwerp spoedig neerleggen, zo meldt NRC. De bestuurder werd in Nederland voor een jaar geschorst na het uitoefenen van grensoverschrijdend gedrag bij Ajax en die schorsing wordt nu wereldwijd doorgevoerd.

De krant deed navraag bij de media-afdeling van de FIFA en kreeg als respons dat ze schorsing ook wereldwijd van kracht zal zijn. Het betekent voor Overmars dat hij zich niet alleen in Nederland niet meer mag bemoeien met zaken die aan de KNVB zijn gelinkt, maar ook in België gaat dat op. De technisch directeur van Royal Antwerp moet zijn taken zodoende neerleggen.

In november kwam het nieuws over de nationale schorsing van Overmars naar buiten. De schorsing werd toen opgelegd door het Instituut Sportrechtspraak. Hierdoor was het en is het dus nog altijd voor een jaar niet toegestaan om taken uit te voeren voor een organisatie die met de KNVB te maken heeft. Op dat moment leek Overmars er relatief goed vanaf te komen, omdat hij in België werkzaam was.

Als die hoop er echt is geweest echter, is dat van tijdelijke duur geweest. De KNVB besloot, zoals volgens NRC de reglementen voorschrijven, de nationale schorsing neer te leggen bij de FIFA. Overmars ging immers niet in beroep tegen de schorsing in Nederland. De wereldvoetbalbond kon vervolgens beslissen of de schorsing wereldwijd van aard moest worden en daartoe heeft het dus wel besloten.

Reactie woordvoerder Overmars

'De FIFA kan bevestigen dat naar aanleiding van een verzoek van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), de tuchtcommissie van de FIFA heeft besloten om de sanctie die door de KNVB is opgelegd aan de heer Marc Overmars wereldwijd van kracht te laten zijn', deelde de FIFA met het NRC. Wanneer de schorsing exact ingaat, is niet bekend. Een woordvoerder van Overmars liet dinsdagavond weten 'zojuist geïnformeerd' te zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.