KNVB meldt schorsing van Overmars bij de FIFA

door Bart Veenstra 111

Bron Voetbal International

KNVB meldt schorsing van Overmars bij de FIFA

door Bart Veenstra 111

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

De KNVB heeft de uitspraak in de kwestie Marc Overmars aan de FIFA gemeld. Dat meldt Voetbal International vrijdagmiddag. De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond gaat nu bepalen of zijn nationale schorsing wordt omgezet in een wereldwijde, zo valt te lezen.

Enkele weken geleden bepaalde het Instituut Sportrechtspraak dat er sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag door de toenmalig directeur voetbalzaken van Ajax. Overmars, die 86 interlands voor het Nederlands elftal speelde, mag zodoende één jaar geen functie uitoefenen in het Nederlandse voetbal. Daarnaast kreeg hij ook nog een voorwaardelijke schorsing van één jaar.

De FIFA-reglementen schrijven voor dat nationale bonden 'serieuze gevallen van seksuele intimidatie' moeten melden. De KNVB heeft aan Voetbal International laten weten dat dit inmiddels is gebeurd. De FIFA gaat nu bepalen of er voldoende aanleiding is om de schorsing over te nemen.

Overmars sinds maart 2022 werkzaam bij Royal Antwerp

Overmars is sinds maart 2022 actief als directeur bij Royal Antwerp FC. Omdat zijn schorsing voorlopig alleen in Nederland geldt, kan hij zijn werkzaamheden bij de Belgische club voortzetten. Nu de FIFA naar de zaak gaat kijken, is er een mogelijkheid dat Overmars ook geschorst wordt om zijn werkzaamheden in België te voldoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.