Overmars werd niet gehoord in extern onderzoek: 'Zeer onzorgvuldig'

door Jesse ter Haar 142

Bron De Telegraaf

Overmars werd niet gehoord in extern onderzoek: 'Zeer onzorgvuldig'

door Jesse ter Haar 142

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Marc Overmars is niet gehoord in het naar hem verrichte externe onderzoek door Bezemer & Schubad, zo vertelt Frank Neervoort -woordvoerder van de oud-Ajacied - in gesprek met De Telegraaf. Uiteindelijk kreeg de bestuurder ook geen inzage in de uitkomst van het onderzoek en dat stelt teleur.

'Het feit dat Marc Overmars op geen enkele wijze in het onderzoek is gekend, is zeer onzorgvuldig', zo is Neervoort van mening. 'Het minste dat je mag verwachten, is hoor en wederhoor. Het was nauwkeurig en feitelijk geweest als hij wél was geïnterviewd.' Niet alleen werd er geen contact gezocht met Overmars, ook kreeg hij na afloop van het onderzoek geen inzage in de informatie en conclusies over hem in het document.

Bezemer & Schubad en ook Ajax voorzagen Overmars niet van het rapport. Het was uiteindelijk het Instituut Sportrechtspraak (ISR) dat hem van een samenvatting van een half A4'tje voorzag. 'De helft daarvan was het briefhoofd van Bezemer & Schubad. Er stond verder dat het gedrag van Overmars wordt bevestigd door de vrouwen en dat Ajax een onveilige werkomgeving was voor vrouwen. Wat er precies wordt bevestigd en door wie, staat niet vermeld. Het is toch gek dat Overmars een onderzoek dat nota bene over hem gaat niet heeft ontvangen?', aldus Neervoort.

Kortgeleden werd Overmars door het ISR voor twee jaar geschorst, waarvan één jaar voorwaardelijk. Het betekent dat hij tijdens het komende jaar geen werkzaamheden mag uitvoeren onder de vlag van de KNVB of een club die is ingeschreven bij de Nederlandse voetbalbond. In het rapport van het ISR kwam het onderzoek van Bezemer & Schubad niet naar voren en dus heeft Neervoort het vermoeden dat men het ook daar 'broddelwerk' vindt. Vanuit de organisatie die Overmars uiteindelijk de schorsing oplegde, kan men daar geen uitspraken over doen.

Schorsing Overmars

Wat vooralsnog staat, is de genoemde schorsing van Overmars. Het hindert hem overigens niet in zijn werk als directeur voetbalzaken van Royal Antwerp, want in België geldt de schorsing voorlopig niet. Of Overmars uiteindelijk zal besluiten om in beroep te gaan, is nog niet te zeggen. 'Zijn advocaat bestudeert momenteel het vonnis van het ISR', vertelt Neervoort.

Profiteer maandag nog van Black Friday-korting in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.