Ajax reageert op onderzoek Overmars: 'Het rapport delen past niet bij de afgesproken vertrouwelijkheid en anonimiteit'

door Robin Ridder 56

Bron De Telegraaf

Ajax reageert op onderzoek Overmars: 'Het rapport delen past niet bij de afgesproken vertrouwelijkheid en anonimiteit'

door Robin Ridder 56

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax laat naar aanleiding van het Bezemer & Schubad-onderzoek naar Marc Overmars weten waarom zij akkoord zijn gegaan met het niet delen van de uitkomsten, het volgens de club niet correct zijn dit te delen; 'Het rapport delen past niet bij de afgesproken vertrouwelijkheid en anonimiteit', aldus Ajax in een reactie aan De Telegraaf.

Eerder werd bekend dat Frank Neervoort, woordvoerder van Overmars, zijn vraagtekens plaatste bij het onderzoek dat gedaan is wegens ongewenst gedrag binnen Ajax. Volgens de uitkomsten van het onderzoek zou er een onveilige werkomgeving zijn voor vrouwen en had Overmars hier een groot aandeel in.

Verder dan de eerdere reactie van Ajax komt het niet. Op de vraag naar een specifieke verklaring wil de club niet reageren: 'Aangezien wij ons niet nader uitlaten over de omvang, procedure en kaders van het onderzoek reageren wij niet specifieker op de vragen en de aannames die in de vraagstelling worden gedaan,' laat een woordvoerder namens de commissarissen weten.

De oud technisch directeur stapte in februari 2022 op bij Ajax wegens onder meer het versturen van pikante foto's. Overmars heeft naar aanleiding van het onderzoek dat volgde een schorsing van een jaar gekregen. De straf geldt alleen voor Nederland en heeft geen invloed op Overmars’ werkzaamheden als technisch directeur van Royal Antwerp, tenzij de KNVB de uitspraak bij de FIFA meldt en de wereldvoetbalbond de schorsing overneemt.

Privacy voor vrouwen bij Ajax

De reden dat Ajax, dat op de hoogte zegt te zijn van het strafrechtelijk onderzoek naar Bezemer & Schubad, het externe rapport niet aan Overmars heeft overhandigd, is privacy. 'Het rapport delen past niet bij de afgesproken vertrouwelijkheid en anonimiteit. Denk daarbij aan de privacy van de medewerkers en ex-medewerkers die zijn geïnterviewd. Omdat Ajax verplicht was mee te werken aan de procedure van het ISR, is gekozen om hen een geanonimiseerde samenvatting te verstrekken', aldus de woordvoerder.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.