Zaak-Overmars na schorsing nog niet klaar: KNVB stapt mogelijk naar FIFA

door Bart Veenstra 200

Bron NRC

Zaak-Overmars na schorsing nog niet klaar: KNVB stapt mogelijk naar FIFA

door Bart Veenstra 200

Bron NRC

De KNVB bekijkt of het de schorsing van Marc Overmars moet melden bij de FIFA. Dat melden onder meer NRC en De Telegraaf. De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax werd donderdag voor twee jaar - waarvan één voorwaardelijk - geschorst vanwege zijn grensoverschrijdende gedrag, al geldt die schorsing alleen in Nederland. Zodoende kan Overmars zijn werk bij Royal Antwerp in België (voorlopig) voortzetten.

Of dat ook zo blijft, zal moeten blijken. De uitspraak van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) kan namelijk gevolgen hebben voor zijn huidige functie bij Royal Antwerp. Dat gebeurt wanneer de KNVB de zaak meldt bij de FIFA. De wereldvoetbalbond kan de straf dan internationaal overnemen. Een woordvoerder van de KNVB kan hier nog geen uitsluitsel over geven. 'Wij gaan de uitspraak bestuderen en bekijken wat de consequenties zijn.'

'Conclusie is dat één zaak tegen Overmars bewezen is'

De Telegraaf schrijft op basis van de uitspraak van het ISR dat er geen sprake was van grootschalig grensoverschrijdend gedrag van Overmars. De tuchtcommissie zegt namelijk dat er in één geval sprake was van ongewenst gedrag. Dat is de zaak van de meldster, die een dickpic had ontvangen. Rondom zijn vertrek bij Ajax gaf Overmars al aan hier spijt van te hebben.

In een verklaring aan het ISR schreef Ajax dat tien tot vijftien vrouwen 'niet zakelijke berichten, seksuele toespelingen en/of seksueel getinte berichten ontvingen’. De Telegraaf schrijft: 'Volgens de tuchtcommissie is dat verwijt niet aannemelijk geworden.' Daarnaast schreef Het Parool in september 2022 een artikel, waarin meldsters anoniem vertelden over grensoverschrijdend gedrag en seksueel getinte berichten. 'De tuchtcommissie noemt dat niet aannemelijk', schrijft de krant.

Er verscheen in een aantal media ook een voorval waarbij Overmars in de fysiotherapieruimte een speelster zou hebben aangeraakt. In zijn verweer gaf Overmars aan inderdaad weleens in die ruimte te zijn geweest, maar altijd in het bijzijn van fysiotherapeuten. De aanraking werd door Overmars ontkend. 'Volgens de tuchtcommissie is het onvoldoende aannemelijk dat de aanwezigheid van Overmars ongewenst was én onvoldoende aannemelijk dat er een aanraking heeft plaatsgehad', schrijft De Telegraaf hierover. 'De conclusie is dat er één jaar en negen maanden na het vertrek van Overmars bij Ajax één bewezen zaak is. Nota bene die, waarvoor Overmars zelf al door het stof is gegaan. Verder is er niets aan het licht gekomen.'

Wil jij in aanmerking komen voor free bets voor de interlands van Oranje? Bij Jack's Casino ben je aan het juiste adres!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.