Royal Antwerp legt zich niet neer bij schorsing Overmars: 'Willen onderbouwing van FIFA'

door NielsOpdam 84

Bron Algemeen Dagblad

Royal Antwerp legt zich niet neer bij schorsing Overmars: 'Willen onderbouwing van FIFA'

door NielsOpdam 84

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Royal Antwerp legt zich niet neer bij de wereldwijde schorsing van Marc Overmars, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Dinsdag nam de FIFA de schorsing - die eerst alleen in Nederland gold - over, waardoor Overmars zijn werk als technisch directeur in Antwerpen waarschijnlijk moet neerleggen.

'Het is nog altijd niet duidelijk of Marc Overmars zijn beroep als technisch directeur bij FC Antwerp blijft uitoefenen', begint het medium het verhaal. Volgens het Algemeen Dagblad buigen 'zowel zijn Belgische club als zijn woordvoerder' zich nog over de onderbouwing van de wereldvoetbalbond om de schorsing van het ISR over te nemen.

Overmars werd in Nederland voor een jaar geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag bij Ajax. Doordat deze schorsing alleen in Nederland gold, kon de directeur zijn werk bij Royal Antwerp voortzetten. Nu de FIFA de schorsing overneemt, kan Overmars ook daar niet meer werken. 'Daar wensen Antwerp en Frank Neervoort, woordvoerder van Overmars, zich echter nog niet bij neer te leggen. Zij willen eerst van de FIFA onderbouwd hebben op welke gronden de uitspraak is overgenomen.'

'Marc leeft voor voetbal, hij is er dol op'

Neervoort wil niet zeggen of de technisch directeur op dit moment nog doorwerkt bij de regerend kampioen en bekerhouder van België. 'We gaan eerst aan de slag met de onderbouwing. Na het bestuderen daarvan weten we meer. Hoe Overmars reageerde? Ik heb hem niet gesproken, maar Marc leeft voor het voetbal, hij is er dol op. Hij zal hier dan ook niet tevreden mee zijn', laat de woordvoerder weten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.