Woordvoerder Overmars kan weinig zeggen: 'Eerst aan de slag met het dossier'

door Bart Veenstra 32

Bron Het Laatste Nieuws

Woordvoerder Overmars kan weinig zeggen: 'Eerst aan de slag met het dossier'

door Bart Veenstra 32

Bron Het Laatste Nieuws

Laatst geüpdatet

De woordvoerder van Marc Overmars kan inhoudelijk nog niet reageren op de wereldwijde schorsing van de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax. De FIFA heeft de schorsing van Overmars - die tot voor kort alleen in Nederland gold - overgenomen, waardoor Overmars zijn werk als technisch directeur bij Royal Antwerp FC vermoedelijk spoedig naast zich neer zal moeten leggen.

Of dat er echt van komt, is nog maar de vraag, zo blijkt uit teksten van de woordvoerder van Overmars tegenover Het Laatste Nieuws. 'Wat wij dinsdagavond hebben ontvangen, is dat FIFA de uitspraak van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) overneemt. Die uitspraak is dus wereldwijd van toepassing. Maar de onderbouwing van die uitspraak zit daar niet bij. Dat is een heel proces en het komt erop neer dat je die onderbouwing via een portal moet downloaden. Omdat dit pas woensdag kan, kunnen we nu inhoudelijk nog geen reactie geven.'

Woordvoerder kan weinig zeggen over Overmars

De woordvoerder laat weten dat Overmars bij het ISR gehoord is geweest. 'Maar dat onderhoud was via zijn advocaat. Dat was niet het geval bij de FIFA. De FIFA heeft het dossier van ISR nu louter ontvangen en vertaald', aldus de woordvoerder, die ingaat op de vraag of Overmars op woensdag 'gewoon' aan de slag gaat bij Royal Antwerp. 'Daar kunnen we nog niets over zeggen. We gaan woensdag eerst aan de slag met de onderbouwing. Na het bestuderen daarvan weten we meer. Hoe Marc reageerde? Ook daar kunnen we niets over zeggen.'

Begin december gaf de KNVB de schorsing van Overmars door aan de FIFA. Dit is conform de regelgeving. De schorsing van twee jaar - waarvan één voorwaardelijk - werd Overmars in november door het ISR opgelegd. Op dat moment had dat geen gevolgen voor Overmars, omdat hij werkzaam is in België. Nu de FIFA de straf overneemt, zou dit wel desastreuze gevolgen voor Overmars en Royal Antwerp kunnen hebben.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.