Feyenoord vindt in Deense trainer Priske opvolger van Slot

door Bart Veenstra 63

Bron Feyenoord.nl

Feyenoord vindt in Deense trainer Priske opvolger van Slot

door Bart Veenstra 63

Bron Feyenoord.nl

Feyenoord heeft met Brian Priske een nieuwe trainer aangesteld. De Deense trainer heeft voor drie jaar getekend bij de Rotterdamse club, zo meldt Feyenoord via de officiële kanalen. Priske is bij Feyenoord de opvolger van Arne Slot, die naar Liverpool vertrekt.

'In de zoektocht naar een nieuwe trainer zijn we bepaald niet over één nacht ijs gegaan’, vertelt Dennis te Kloese, algemeen en technisch directeur van Feyenoord. ‘Het is een proces geweest van vele maanden, waarbij naast mezelf meerdere collega’s nauw betrokken waren en vele trainers intensief werden gevolgd om te bezien wie er het beste in het door ons gewenste profiel paste. We willen als club immers voortborduren op de groei die we hebben doorgemaakt en de successen die de afgelopen jaren zijn geboekt.’

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

‘Na dat proces te hebben doorlopen bleek Brian Priske voor alle betrokkenen de logische en dus beste keuze', stelt Te Kloese. ‘Bij meerdere clubs heeft hij immers al aangetoond dat hij spelers beter maakt, het aanvallende voetbal voorstaat dat de mensen in De Kuip graag zien en daarmee ook resultaten behaalt. Een prettige bijkomstigheid is dat hij de Nederlandse taal machtig is.’

Feyenoord net als Ajax in zee met buitenlandse trainer

Net als Ajax gaat dus ook Feyenoord in zee met een buitenlandse trainer. In de afgelopen twee seizoen was Priske hoofdtrainer van Sparta Praag. Met die club won hij twee landstitels op rij en werd in het afgelopen seizoen ook de beker gewonnen. Eerder was Priske coach van Royal Antwerp en FC Midtjylland. Met de Deense club werd hij in 2019/20 landskampioen.

Als speler kwam de inmiddels 47-jarige Priske uit voor enkele Deense clubs, waaronder Aalborg BK, en in het buitenland speelde hij voor onder meer Portsmouth, KRC Genk en Club Brugge. Daarnaast kwam hij tot 24 interlands voor het nationale team van Denemarken.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.