De Jong terug bij PSV: 'Team dat kan strijden met Ajax en het kampioenschap kan binnenhalen'

door Bart Veenstra 265

Bron Voetbal International

De Jong terug bij PSV: 'Team dat kan strijden met Ajax en het kampioenschap kan binnenhalen'

door Bart Veenstra 265

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

PSV-aanwinst Luuk de Jong heeft goede hoop dat zijn club komend seizoen weer eens landskampioen kan worden. De laatste keer dat PSV kampioen werd, was in 2018. Komend seizoen moet daar verandering in komen, zo is de verwachting en hoop in Eindhoven.

De Jong speelde in de afgelopen drie seizoenen in Spanje, waar hij uitkwam voor Sevilla FC en FC Barcelona. 'Maar het is mooi om onderdeel te zijn van het nieuwe project waar PSV mee bezig is. Het verhaal waarmee ze bij me kwamen, past heel goed bij wat ik wil', zegt De Jong tegenover Voetbal International.

'Vorig seizoen heeft PSV het ook goed gedaan, maar nu met Van Nistelrooij als nieuwe trainer en Marcel Brands die erbij is gekomen, proberen ze echt weer een team neer te zetten dat kan strijden met Ajax en het kampioenschap kan binnenhalen', spreekt De Jong vol vertrouwen. 'Als ik zie hoe ze aan de selectie bouwen, heb ik er veel vertrouwen in dat we de kwaliteiten hebben om dit als team te bereiken. Ik ben blij dat het rond gekomen is en heb er ontzettend veel zin in.’

Veel vertrouwen in veroveren landstitel

PSV wist zich deze zomer al te versterken met een flink aantal spelers. Zo wist men met Walter Benitez en Boy Waterman twee nieuwe keepers aan te trekken, terwijl de club zich ook versterkte met Ki-Jana Hoever, Xavi Simons, Guus Til en dus De Jong.

Laatstgenoemde ziet de bezigheden van PSV op de transfermarkt als iets positiefs. 'Bij PSV is het doel altijd de titel, dat weet iedereen. Daar gaan we nu ook weer voor. Ze proberen hier altijd een selectie neer te zetten die om het kampioenschap strijdt, het is niet dat dit nu ineens anders is. Als ik zo naar de spelersgroep kijk, denk ik dat we heel sterk kunnen zijn.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties