De Jong geeft toe na harde overtreding op Xabi Alonso: 'Was donkerrood'

door Thijs Zwagerman 17

Bron Ladbrokes

De Jong geeft toe na harde overtreding op Xabi Alonso: 'Was donkerrood'

door Thijs Zwagerman 17

Bron Ladbrokes

Laatst geüpdatet

Nigel de Jong beseft dat hij in de WK-finale van 2010 met een rode kaart van het veld gestuurd had moeten worden, maar denkt dat dit niet is gebeurd vanwege een kort gesprekje dat De Jong voerde met scheidsrechter Howard Webb. De oud-Ajacied gaf Spanjaard Xabi Alonso een karatetrap op zijn borst, maar kwam weg met slechts een gele kaart.

De Jong, die destijds in Engeland speelde voor Manchester City, kende scheidsrechter Webb vanuit de Premier League. Direct na zijn overtreding op Alonso in de WK-finale Nederland - Spanje zocht De Jong contact met Webb. ‘Ik stak meteen mijn hand op en ik zei tegen hem: “Luister, het was per ongeluk. Neem niet nu al zo'n ingrijpende beslissing”. Ik dat dit de enige reden is waarom ik toen geen rode kaart heb gekregen’, vertelt De Jong aan Ladbrokes.

De controlerende middenvelder erkent vervolgens dat hij vindt dat hij een rode kaart had moeten krijgen voor zijn harde overtreding op Alonso. ‘Natuurlijk had het direct rood moeten zijn, donkerrood.’ De Jong geeft aan nog regelmatig terug te denken aan de bewuste overtreding. ‘Ik vraag me nog wel eens af wat voor invloed het op mij gehad zou hebben, als ik zo vroeg in de wedstrijd van het veld zou zijn gestuurd. Het zal altijd aan me blijven kleven.’

Carrière van De Jong

De Jong speelde 81 interlands voor het Nederlands elftal en haalde met Oranje naast de WK-finale in 2010 ook de halve finale van het WK in 2014. Zijn laatste interland dateert van maart 2015. Formeel is De Jong nog altijd profvoetballer, maar de voormalig Ajax-middenvelder zit sinds afgelopen zomer, toen hij vertrok bij het Qatarese Al-Shahania SC, zonder club.

Bookmaker: Manchester City lichte favoriet voor CL-eindzege, Ajax staat zevende

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.