Antony traint weer mee na beschuldigingen van mishandeling en bedreiging

door Brent Tomassen 42

Bron Manchester United

Antony traint weer mee na beschuldigingen van mishandeling en bedreiging

door Brent Tomassen 42

Bron Manchester United

Laatst geüpdatet

Antony traint weer mee bij Manchester United, zo laat de club weten via een statement op de eigen website. De Braziliaan wordt beschuldigd van mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin, maar de club heeft, na goed meewerken van Antony met de politie, besloten dat hij weer volwaardig lid is van de selectie.

Antony wordt sinds juni van dit jaar aangeklaagd voor meerdere vormen van mishandeling en bedreiging door zijn voormalige partner. Manchester United bracht eerder al een statement naar buiten met het nieuws dat ze de zaak zeer serieus nemen en dat Antony daarom voorlopig buiten de selectie werd gelaten.

Antony werkte samen met politie in Brazilië en Verenigd Koninkrijk

Vrijdag schrijft de Engelse recordkampioen: 'Sinds de aantijgingen in juni, heeft Antony samengewerkt met zowel de politie in Brazilië als die in het Verenigd Koninkrijk en dat zal hij blijven doen. Als Antony's werkgever heeft Manchester United besloten dat hij de training op Carrington (trainingscomplex van de club, red.) zal hervatten en dat hij weer beschikbaar zal zijn om geselecteerd te worden.' Het politieonderzoek loopt nog altijd en de club geeft aan dat het zicht heeft op verdere ontwikkelingen.

Tot slot wil Manchester United nog altijd benadrukken dat het daden van geweld en misbruik veroordeelt. 'We erkennen het belang van het beschermen van iedereen die bij deze situatie betrokken is en erkennen de impact die deze beschuldigingen hebben op overlevenden van misbruik', sluiten de Engelsen af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.