Ajax Vrouwen beginnen 2023 met zege op ADO Den Haag

door Wessel Kroon 1

Bron Ajax

Bron Ajax

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond een moeizame zege geboekt op ADO Den Haag. De ploeg van coach Suzanne Bakker won op Sportpark De Toekomst met 3-2. Tiny Hoekstra, maakte twee van de Amsterdamse doelpunten, Chasity Grant maakte de andere.

Ajax schoot uit de startblokken. Al na twee minuten kwamen de Amsterdamse vrouwen op voorsprong. Na een goede actie op de achterlijn van Ashleigh Weerden vond zij Grant in het strafschopgebied. Met een schuiver tikte zij de bal simpel binnen.

Hoekstra had Ajax tien minuten later op een 2-0-voorsprong moeten zetten, maar zij faalde oog-in-oog met de keeper van ADO Den Haag. Zeven minuten voor rust profiteerde ADO Den Haag van een foutje in de defensie van Ajax. Het buitenkansje werd benut en zo stond het 1-1. De Hagenezen konden echter niet lang genieten van de gelijke stad. Nog voor rust zette Hoekstra Ajax alweer op voorsprong.

Een half uur voor het einde van de wedstrijd werd Roos van der Veen in het veld gebracht aan de kant van Ajax. De verdediger stond nauwelijks in het veld toen ze alweer kon gaan douchen. Zij ontving namelijk een rode kaart voor een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Ook met een vrouw minder kreeg Ajax de kans om de voorsprong uit te breiden, zo raakte nog de lat.

Maar ook ADO Den Haag bleef niet ongevaarlijk. Door de rode kaart roken zij bloed in de slotfase. De druk werd opgevoerd en dat leidde dan ook tot de 2-2. Uiteindelijk wist Hoekstra met een fraai doelpunt alsnog de drie punten te verzekeren voor Ajax. Door de overwinning komt Ajax op gelijke hoogte met koploper FC Twente, maar de vrouwen van FC Twente hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.