Pelova verlaat Ajax Vrouwen per direct en tekent een contract bij Arsenal

door NielsOpdam 22

Bron Ajax

Pelova verlaat Ajax Vrouwen per direct en tekent een contract bij Arsenal

door NielsOpdam 22

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Victoria Pelova vertrekt per direct bij de Ajax Vrouwen en maakt de overstap naar Arsenal. Dat meldt de Amsterdamse club vrijdag op de clubwebsite. Pelova speelde sinds de zomer van 2019 bij Ajax en kwam tot 86 wedstrijden voor de Ajax Vrouwen.

In Amsterdam won Pelova in 2022 de beker en speelde ze een goed kwalificatietoernooi in Denemarken voor de UEFA Women's Champions League. 'Ik besef het nu nog niet, maar zodra ik in het vliegtuig stap komen de tranen misschien', vertelt Pelova voor haar vertrek naar Engeland. 'Het afgelopen halfjaar was geweldig. Het team was zo leuk, de jonkies zijn zo leuk, alles klopte gewoon. Ik heb elke minuut genoten, zelfs op trainingen. Ik ga mijn teamgenoten enorm missen.'

Daphne Koster, manager van de Ajax Vrouwen, is ontzettend blij voor Pelova. 'Zij is altijd duidelijk geweest in haar wens om ooit naar het buitenland te gaan en wij hebben beloofd haar hierin te steunen. Die talentontwikkeling is iets waar we binnen Ajax voor staan.' Uiteraard gaat Koster de Oranje-international enorm missen. 'Maar ik wens haar alle succes in Londen.'

Pelova scoorde 14 keer voor de Ajax Vrouwen

Tijdens de zomer van 2019 kwam Pelova over van de ADO Den Haag Vrouwen. Op 25 augustus van dat jaar maakte ze haar debuut in het elftal van de Ajax Vrouwen tijdens de uitwedstrijd tegen VV Alkmaar (1-2 winst). In haar 86 wedstrijden voor de Ajax Vrouwen wist ze veertien keer te scoren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.