'Pelova verlaat Ajax voor buitenlands avontuur bij Arsenal'

door Jesse ter Haar 72

Bron De Telegraaf

'Pelova verlaat Ajax voor buitenlands avontuur bij Arsenal'

door Jesse ter Haar 72

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Victoria Pelova maakt de overstap van Ajax naar Arsenal, zo weet De Telegraaf dinsdagavond te melden. De aanvallend ingestelde speelster heeft nog een contract voor een halfjaar in Amsterdam en dus levert de transfer haar huidige club wel een transfersom op.

Eerder in 2022 meldde Paris Saint-Germain zich al bij Ajax, maar Pelova gaf zelf aan geen oren te hebben naar een overstap naar Frankrijk. Ze zette haar zinnen op een transfer naar Engeland en nu krijgt ze dus haar zin. Arsenal zou de nieuwe club van de Ajacied worden, maar Chelsea, Manchester United en Manchester City informeerden recent ook naar de situatie van Pelova.

De rechtspoot is bepaald niet de eerste Nederlander die voor Arsenal gaat spelen. In het mannenvoetbal zijn Dennis Bergkamp en Marc Overmars bekende namen die bij de club uit Londen kwamen te spelen, maar ook in het vrouwenvoetbal kent Nederland een rijk verleden bij de club. Sari van Veenendaal, Dominique Janssen, Anouk Hoogendijk, Daniëlle van de Donk en Jill Roord speelden allen voor de club. Vivianne Miedema is nu actief bij Arsenal, maar liep onlangs een zware knieblessure op.

Werkvergunning voor Pelova

Een transfer van de Eredivisie Vrouwen naar Engeland is vandaag de dag allesbehalve vanzelfsprekend. Vanwege de Brexit moest vastgesteld kunnen worden dat een nieuweling van serieuze toegevoegde waarde kan zijn voor de kopende club. Is dit niet het geval, dan wordt er geen werkvergunning vergeven. Pelova lijkt, als vaste waarde in de selectie van Oranje en sterkhouder bij Ajax, geen problemen te hoeven verwachten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.