Wijffels: 'Bij Ajax hoor je nooit dat Berghuis problemen of moeite heeft, dat was bij Feyenoord wel'

door Cristian de Jong 7

Bron Algemeen Dagblad

Wijffels: 'Bij Ajax hoor je nooit dat Berghuis problemen of moeite heeft, dat was bij Feyenoord wel'

door Cristian de Jong 7

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Maarten Wijffels is van mening dat Steven Berghuis makkelijk omgaat met het feit dat hij momenteel geen basisspeler is bij Oranje. De middenvelder van Ajax wordt door Wijffels omschreven als een 'intelligente jongen'. In de podcast van het Algemeen Dagblad vertelt Wijffels over de situatie waar Berghuis zich momenteel in bevindt.

Berghuis krijgt weinig minuten van bondscoach Louis van Gaal dit WK. De Ajacied moet zijn goede spel daarom laten zien in trainingen. Wijffels is van mening dat Berghuis heel goed om kan gaan met deze situatie. 'Volgens mij is hij sociaal intelligent', begint Wijffels. 'Bij Ajax hoor je ook nooit dat hij problemen of moeite heeft, dat was bij Feyenoord wel.'

Dat Berghuis vaker in een negatief daglicht kwam te staan in Rotterdam kwam volgens de journalist dan ook door zijn omgeving bij Feyenoord. 'Die was toch niet inspirerend voor spelers?', vraagt Wijffels zich af. De journalist ziet nog een andere reden waarom Berghuis zich zo gemakkelijk aanpast. 'Berghuis is toch ook al rond de dertig.' Dit betekent dat het niet vanzelfsprekend is dat de creatieveling ook op het volgende wereldkampioenschap actief zal zijn. 'Het moet maar lukken dat je er nog een keertje bij bent', vervolgt Wijffels.

Wijffels over ontbreken Gravenberch op WK

Een speler die helemaal niet bij de selectie zit, maar die volgens Wijffels er wel bij had moet zitten, is Ryan Gravenberch. 'Die had de afgelopen twee jaar gewoon moeten afdwingen dat hij de middenvelder naast Frenkie de Jong werd', geeft Wijffels aan. 'Dat is het hem niet gelukt. Dat kun je niet bij trainers afleggen. Dat doet de speler helemaal zelf. Het is bij hem allemaal net niet', aldus Wijffels.

Verwacht jij dat Nederland binnen 90 minuten wint van Argentinië? Zet in en ontvang 3,60 keer je inzet terug als het elftal van Louis van Gaal wederom wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.