Berghuis valt op in training Oranje: 'Wat hem betreft is hij klaar voor een basisplaats'

door Cristian de Jong 7

Bron Voetbal International

Berghuis valt op in training Oranje: 'Wat hem betreft is hij klaar voor een basisplaats'

door Cristian de Jong 7

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis maakt enorm veel indruk op de trainingen van het Nederlands elftal, zo vindt ook Martijn Krabbendam. De Ajacied kan echter niet rekenen op een basisplaats in het elftal van bondscoach Louis van Gaal. Berghuis zal dus in de trainingen moeten bewijzen dat hij weer klaar is voor een basisplaats tegen de Verenigde Staten.

Krabbendam vertelt in de podcast van Voetbal International dat hij ziet dat Berghuis boven de rest uitsteekt. Zo viel hij woensdag op de training enorm op. 'Berghuis valt altijd wel op in de kleine ruimte', vertelt Krabbendam. De reservespelers van Oranje speelden woensdag namelijk een oefenpartijtje tegen elkaar.

'Met zijn techniek en overzicht, is hij dan één van de betere spelers'

Berghuis eiste in dat partijtje de hoofdrol op. 'Zeker in dat soort partijtjes, met zijn techniek en overzicht, is hij dan één van de betere spelers.' De Ajacied viel volgens Krabbendam niet alleen op qua spel. 'Hij was ook nadrukkelijk aanwezig.' Berghuis lijkt dus klaar te zijn voor een basisplaats. 'Hij gaf wel aan daarmee, door goed te trainen en ook nog eens te coachen en en zichzelf te laten zien, dat hij wat hem betreft klaar is voor een basisplaats.'

Krabbendam was positief verrast. 'Dat was wel aardig om te zien.' Berghuis kent tot dusver een moeilijk WK. Zo mocht hij tegen Senegal nog in de basis beginnen. Maar in de wedstrijden tegen Ecuador en Qatar kregen Teun Koopmeiners en Marten de Roon de voorkeur boven de Ajacied. Wel mocht Berghuis in deze wedstrijden invallen, maar goed spel liet hij echter niet zien. Nu heeft Berghuis dus nadrukkelijk laten weten weer klaar te zijn voor een plek in de basis.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.