Berghuis maakt serieuze indruk op Driessen: 'Maar uitzicht op speeltijd heeft hij niet'

door Jesse ter Haar 12

Bron De Telegraaf

Berghuis maakt serieuze indruk op Driessen: 'Maar uitzicht op speeltijd heeft hij niet'

door Jesse ter Haar 12

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen ziet dat Steven Berghuis mogelijk ten onrechte geen basisplaats heeft bij het Nederlands elftal op het WK. De chef voetbal van De Telegraaf is aanwezig in Qatar en ziet Berghuis vrijwel dagelijks uitblinken op de training, maar hij moet het vooralsnog hoofdzakelijk doen met invalbeurten.

'De fotograaf van de KNVB neemt na afloop altijd een foto van het winnende team en daar staat één man altijd op: Steven Berghuis', aldus de verslaggever in de voetbalpodcast van de krant. Driessen is overtuigd geraakt, maar het is maar de vraag wat de Ajacied daarmee wint. 'Dat is een waanzinnig goede voetballer. Ik denk dat hij op dit moment het best in vorm is van alle internationals die hier zijn, maar uitzicht op speeltijd heeft hij niet.'

Overigens is Driessen niet de eerste journalist die in Qatar is en opmerkt hoe sterk Berghuis voor de dag komt. Martijn Krabbendam van Voetbal International kijkt er op dezelfde manier naar. Hij zag de linkspoot vooral in de kleine ruimtes en de coaching opvallen. 'Hij gaf daarmee aan, door goed te trainen en ook nog eens te coachen en zichzelf te laten zien, dat hij wat hem betreft klaar is voor een basisplaats', zei Krabbendam eerder.

Berghuis zelf had wellicht ook op meer vertrouwen gerekend. In de eerste wedstrijd tegen Senegal stond hij nog in de basis, maar in alle wedstrijden daarna besloot Louis van Gaal anders. 'Voor mij kwam het onverwacht, eerlijk gezegd. Tegen Senegal had ik niet uitgeblonken of zo, maar volgens mij speelde ik redelijk steady. Maar goed, het is zoals het is, als je reserve komt te staan. Daar moet je mee dealen.'

De cijfers van Berghuis

Tot op heden kon de technicus rekenen op een totaal van 124 minuten, verdeeld over drie wedstrijden. Tegen de Verenigde Staten, de tegenstander van Oranje in de achtste finale, bleef hij immers zonder speelminuten. Tegen Ecuador en Qatar moest hij het doen met invalbeurten van respectievelijk 21 en 24 minuten. De volgende kans op speeltijd volgt op vrijdag 9 december, wanneer Nederland het in de kwartfinale van het WK opneemt tegen Argentinië.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.