Vink is stellig: 'Het zit niet in die jongens om hard te werken'

door Jari Perridon 87

Bron ESPN

Vink is stellig: 'Het zit niet in die jongens om hard te werken'

door Jari Perridon 87

Bron ESPN

Marciano Vink en Kenneth Perez zetten hun vraagtekens bij de arbeid die Steven Bergwijn en Steven Berghuis leveren in verdedigend opzicht. Vink besloot zelfs om de beelden van Berghuis tegen FK Bodø/Glimt niet meer te tonen, omdat de beelden te pijnlijk zouden zijn. Dit laten de analisten weten bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend.

'Waar het voor Ajax bij moet beginnen, is compact staan achterin en van daaruit vooruit verdedigen', stelt Perez, die hoopt dat ook de ervaren buitenspelers van Ajax daarin meegaan. 'Het valt te hopen dat als Berghuis en Bergwijn terug zijn, zij ook inzien dat ze daarmee moeten beginnen. Voetballen kunnen ze wel.'

Kiezen tussen twee kwaden

Vink plaatst zijn vraagtekens bij het vermogen van de vleugelaanvallers om mee te verdedigen. 'Het zit niet in die jongens om hard te werken', stelt de oud-Ajacied. Vervolgens geeft de analist aan dat hij er bewust voor heeft gekozen om geen beelden van Berghuis te tonen uit de wedstrijd tegen Bodø/Glimt. De beelden zouden te pijnlijk zijn. 'Het wandelen van Berghuis op die beelden was érg pijnlijk. Als je die twee jongens eruit zou halen, wie zet je er dan in? Dan lever je echt te veel voetbal in. Het is kiezen tussen twee kwaden', is de analist stellig.

De komende weken zal Ajax het in ieder geval nog zonder Bergwijn moeten stellen. Hij is nog herstellende van een hamstringblessure. Berghuis zal naar alle waarschijnlijkheid weer terugkeren voor de confrontatie met Bodø/Glimt. Ondanks zijn slechte spel was Berghuis in de eerdere confrontatie belangrijk met een late gelijkmaker, waardoor Ajax een nog enigszins goede uitgangspositie heeft voor het duel in Noorwegen. Het duel in Amsterdam eindigde in 2-2. Ajax zal zich maar al te graag willen herpakken tijdens de wedstrijd in Bodø, om de slechte resultaten van de afgelopen wedstrijden een klein beetje te doen vergeten. Donderdag om 18.45 uur is de aftrap van het duel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.