Vink over uitingen richting Taylor: 'Als je het zo massaal op de man gaat spelen, dat verdient niemand'

door Brent Tomassen 138

Bron ESPN

Vink over uitingen richting Taylor: 'Als je het zo massaal op de man gaat spelen, dat verdient niemand'

door Brent Tomassen 138

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink snapt niet waarom het Ajax-publiek cynisch reageerde nadat Kenneth Taylor gewisseld werd tegen NEC. Toen het bord omhoog ging met het rugnummer van de middenvelder, klonk er onder meer gejuich en applaus in de Johan Cruijff ArenA.

‘Het publiek mag vinden wat het wil vinden. Het is echt iets van deze tijd', stelt Vink bij Dit was het Weekend op ESPN. 'Blind is de laatste die het heeft meegemaakt en die heeft zich er ook over geuit wat het op menselijk vlak met hem deed. Je gunt dit niemand. Als je niet tevreden bent met de situatie, werden we in mijn tijd als groep uitgefloten. Bij ons begonnen ze al na vijf minuten met de slow handclap, want ze werden niet geëntertaind. Kritiek hebben is van alle tijden, maar als je het zo massaal op de man gaat spelen, dat vind ik wel heel heftig. Dat verdient niemand.'

'Op dit moment zou ik als ik Taylor was, me niet heel prettig voelen’

Ook tegen Bodǿ/Glimt reageerden de supporters met cynisch applaus toen Taylor werd gewisseld. Vink begrijpt dat het publiek kritisch is, maar is het er niet mee eens dat er naar één persoon gewezen wordt. 'Presteer je niet, dan mag men best kritisch zijn en dan is een trainer ervoor om te zeggen: kom maar even zitten. Maar dit is gewoon bijna een heksenjacht. Ik denk dat je er als Ajaxsupporter meer aan hebt om die jongen te helpen om hem beter te krijgen, want op dit moment zou ik als ik Taylor was en ik moest in de ArenA spelen, me niet heel prettig voelen.’

John van 't Schip kon zich ook niet vinden in de reactie van het stadion. 'Ik vind dat niet goed en juist. We moeten onze spelers, al helemaal als we het moeilijk hebben, blijven steunen. Kenneth verzet ongelofelijk veel werk. Hij zit misschien even in een fase waarvan hij zelf ook denkt beter te kunnen en beter te willen. Maar dat heeft ook met het hele elftal te maken. Het is niet eerlijk om hem de kop van Jut te laten zijn', sprak de trainer op de persconferentie na afloop.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.