Vink: 'Deze prestatie ligt een beetje in de lijn waar Ajax op dit moment zit'

door Bram Bark 22

Bron ESPN

Vink: 'Deze prestatie ligt een beetje in de lijn waar Ajax op dit moment zit'

door Bram Bark 22

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink kijkt niet op van de nederlaag die Ajax donderdag leed tegen Brighton & Hove Albion, zo vertelt hij bij ESPN. De analist heeft meer vertrouwen in de duels die Ajax gaat spelen in de Eredivisie. Kenneth Pérez is met name kritisch op één Ajax-speler: Steven Bergwijn.

Vink vindt het allemaal nog maar erg 'broos' bij de Amsterdammers en voor hem is de nederlaag dus ook geen verrassing. 'Het is hopen op een goede wedstrijd, hopen op dat ze een goal maken en hopen dat spelers een goede wedstrijd spelen. Deze prestatie ligt een beetje in de lijn waar Ajax op dit moment zit. Het is allemaal gebaseerd op hoop.'

In de competitie voorspelt Vink meer voorspoed voor Ajax. 'In de Eredivisie zullen ze de wedstrijden tegen de nummers vijf tot en met achttien vaak wel gaan winnen, maar internationaal is het gewoon niet goed genoeg. Fouten worden genadeloos afgestraft en Ajax heeft dan niet het vermogen om het recht te zetten.' De analist ziet tevens een terugkerend patroon bij Ajax. 'Je ziet hier eigenlijk weer het probleem wat de afgelopen tijd vaker hebben gezien: Verdedigers die niet doordekken.' Vink doelt hiermee op hetgeen voorafgaand aan het tweede doelpunt van Brighton & Hove Albion. Devyne Rensch en Josip Šutalo verzuimden daar om door te dekken op een middenvelder van de Engelsen.

'Waar was Bergwijn vandaag in godsnaam?'

Kenneth Pérez is het met Vink eens dat er niet meer verwacht kon worden van Ajax. De Deen is echter wel teleurgesteld in de prestaties van de aanvoerder van Ajax. 'Ik vond het vandaag een kwestie van niet lang genoeg kunnen volhouden en een stukje kwaliteit. Er wordt vaak gewezen naar de aankopen en jonge spelers, maar waar was Bergwijn vandaag in godsnaam?'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.