Van Wessem: 'Ajax kan de Conference League winnen'

door Roemer Smid 68

Bron Voetbalzone

Van Wessem: 'Ajax kan de Conference League winnen'

door Roemer Smid 68

Bron Voetbalzone

Laatst geüpdatet

Jurriaan van Wessem denkt dat Ajax, mocht het niet doorgaan in de Europa League, wel eens de Conference League kan winnen. De verslagever, die het Franse voetbal op de voet volgt, ziet een groeiend Ajax. Tegelijkertijd is hij er van overtuigd dat Olympique Marseille, de tegenstander van Ajax aankomende donderdag, overwintert in de Europa League.

Van Wessem ziet kansen voor Ajax in de Conference League. 'Ik verwacht dat Ajax in de tweede seizoenshelft alleen maar beter wordt. Mochten ze derde in de Europa League-poule worden en doorstromen naar de knock-outfase van de Conference League, dan denk ik dat ze dat toernooi ook weleens kunnen winnen. Dan is Ajax toch de club met vijf verschillende Europese bekers, al hopen ze daarna natuurlijk nooit meer in de Conference League te hoeven spelen.'

Marseille staat met acht punten eerste in poule B. Volgens Van Wessem is het dan ook vrij zeker dat de Fransen de knock-out fase bereiken in de Europa League. 'Met een gelijkspel tegen Ajax zijn ze eigenlijk al bijna zeker van een tweede plaats, en dus de tussenronde van de Europa League. Nu is de vraag: moeten ze voor groepswinst gaan of accepteren ze dat ze tweede worden achter Brighton? Je mag ervan uitgaan dat Brighton die groep uiteindelijk toch nog gaat winnen, ondanks dat ze een behoorlijk valse start hadden.'

Kwakkelend Marseille staat twaalfde in Ligue 1

Gennaro Gatusso is inmiddels de trainer van de kwakkelende Franse ploeg. De Italiaanse coach heeft iets te bewijzen. 'Tegen Ajax kan hij laten zien dat hij Europees wél presteert. In de Ligue 1 staat Marseille namelijk twaalfde. Het is nog niet direct alarmfase 1, want ze staan negen punten van de plekken die aan het einde van seizoen recht geven op Champions League-voetbal en zes van Europees voetbal', aldus Van Wessem.

Volgens Van Wessem moet Ajax op zijn hoede zijn voor de counter. 'Ajax moet op een gegeven moment voor de overwinning gaan, terwijl Marseille op de counter wil toeslaan. Met een gelijkspel hebben zij ook nog alles in eigen hand. Franse ploegen zijn er wel bedreven in om wedstrijden dood te maken.' Ajax zal donderdag van Marseille moeten winnen, wil het nog kans houden op overwintering in de Europa League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.