Olympique Marseille benoemt Gattuso tot opvolger van Marcelino

door Jon van Dam 10

Olympique Marseille benoemt Gattuso tot opvolger van Marcelino

door Jon van Dam 10

Laatst geüpdatet

Olympique Marseille heeft een nieuwe trainer aangesteld, zo meldt de club op haar website. Gennaro Gattuso is de nieuwe hoofdcoach van de Franse topclub, die vorige week met 3-3 gelijkspeelde tegen Ajax. De Italiaanse oud-voetballer neemt de taken over van Jacques Abardonado, die Marcelino op interim-basis verving.

Marcelino besloot enkele dagen voor de uitwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA eieren voor zijn geld te kiezen. De Spaanse trainer, die pas enkele maanden werkzaam was in Frankrijk, was van mening dat het werkklimaat binnen de club onveilig was. Assistent-trainer Abardonado werd als tijdelijke oplossing naar voren geschoven. Zo zat de voormalige Franse voetballer op de bank tijdens het 3-3 gelijkspel tegen Ajax.

Met Gattuso haalt Olympique Marseille een legendarische ex-professional naar de club. Als controlerende middenvelder stond Gattuso bekend als een spijkerharde speler. Hij heeft zijn naamsbekendheid voornamelijk te danken aan het spelen voor AC Milan en de Italiaanse nationale ploeg. Als trainer heeft hij veel korte periodes bij clubs gewerkt. Zo stond de 55-jarige coach onder contract bij onder andere AC Milan, Napoli en Valencia. Bij de laatstgenoemde club werd Gattuso in januari ontslagen.

Gattuso moet crisis in Marseille zien op te lossen

Net als bij Ajax is er bij Europa League-tegenstander Olympique Marseille sprake van een crisissituatie. De club uit Zuid-Frankrijk staat na zes gespeelde wedstrijden op plaats acht in de Franse Ligue 1. Afgelopen weekend ging L'OM kansloos ten onder in de topper tegen Paris Saint-Germain. Op 30 november treffen Olympique Marseille en Ajax elkaar weer. De wedstrijd in het Stade Vélodrome is het voorlaatste duel in de Europa League-groepsfase.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.