[Update II] Assistent Abardonado eindverantwoordelijke Marseille tegen Ajax

door Bram Bark 68

[Update II] Assistent Abardonado eindverantwoordelijke Marseille tegen Ajax

door Bram Bark 68

Olympique Marseille ziet enkele dagen voor de kraker tegen Ajax in de Europa League zijn trainer Marcelino vertrekken. Dat meldt L'Équipe dinsdagmiddag. De oefenmeester uit Spanje zou dinsdag zijn vertrek bekend hebben gemaakt bij de spelers van Olympique Marseille.

Donderdag speelt de Franse topclub tegen Ajax in de Europa League en dan neemt Jean-Pierre Papin de honneurs waar als trainer van de Fransen. Voor nu komt er een einde aan het tijdperk van Marcelino als trainer van Olympique Marseille. Lang heeft dit niet geduurd: Marcelino was er slechts tijdens zeven officiële wedstrijden de trainer.

Matige start seizoen Olympique Marseille

Net als Ajax kent ook Olympique Marseille een teleurstellende start van het seizoen. In de derde kwalificatieronde van de Champions League werd de ploeg uitgeschakeld door Panathinaikos, terwijl het in de competitie pas twee van de vijf wedstrijden wist te winnen. Ondanks die magere resultaten in de competitie staat de ploeg wel derde in de Ligue 1.

Als zijn vertrek wordt bevestigd, zit Papin donderdag op de bank tegen Ajax. De winnaar van de Gouden Bal uit 1991 keerde in november 2022 terug bij Olympique Marseille als adviseur van voorzitter Pablo Longoria. Het duel tussen Ajax en Olympique Marseille begint donderdagavond om 21.00 uur.

Update - 15.40 uur (20 september 2023) - Marcelino en volledige staf stappen op bij Olympique Marseille

Olympique Marseille kan definitief op zoek naar een nieuwe trainer. De Franse topclub - donderdagavond tegenstander van Ajax in de Europa League - heeft woensdagmiddag bevestigd dat trainer Marcelino en zijn volledige technische staf zijn opgestapt. De Spaanse oefenmeester kwam tot dit besluit na dreigementen van supportersverenigingen aan het adres van de directie van Olympique Marseille. Afgelopen maande zouden afgevaardigden van de supportersvereniging het vertrek van het managementteam hebben geëist. Als dat niet zou gebeuren, dreigden zij met 'oorlog'.

Lees hier het uitgebreide interview met Jurriaan van Wessem over Olympique Marseille. In dit interview gaat het over de onrust rondom de club na de matige start van het seizoen en het plotselinge opstappen van Marcelino, de invloed van de supporters op het beleid van de club, de huidige staat van de selectie en de kansen voor Ajax tegen deze Franse topclub.

Update II - 21.40 uur (20 september 2023) - Assistent Abardonado eindverantwoordelijke Marseille tegen Ajax

Jacques 'Pancho' Abardonado is van assistent-trainer naar interim-trainer gepromoveerd, zo valt te lezen bij de NOS. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-affiche gaat de Abardonado in op zijn tijdelijke aanstelling als hoofdtrainer. 'Ik werd gisteravond gebeld. Ik ga vanavond voor het eerst de training leiden. Ik vind het een eer om dit te gaan doen.'

Abardonado heeft in Marseille al veel verschillende functies bekleed. Hij is als speler actief geweest en ook als coach in de jeugdopleiding. 'Ik heb bijna alle rollen hier al vervuld, alleen die van trainer van het eerste nog niet. Ik ga het met plezier doen. Hoe lang ik interim-trainer ben, kan ik nog niet zeggen. Ik zie het van wedstrijd tot wedstrijd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.