Binnenstad, metrolijnen en omgeving Johan Cruijff ArenA aangewezen als veiligheidsrisicogebied

door Bart Veenstra 15

Bron Het Parool

Binnenstad, metrolijnen en omgeving Johan Cruijff ArenA aangewezen als veiligheidsrisicogebied

door Bart Veenstra 15

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

De Amsterdamse driehoek van burgemeester, politiechef en hoofdofficier van justitie hebben besloten donderdag van 10.00 tot 22.00 uur de binnenstad, metro en de omgeving rond de Johan Cruijff ArenA als veiligheidsrisicogebied aan te wijzen, zo meldt Het Parool. Dit vanwege de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille.

De wedstrijd begint donderdag om 21.00 uur, al is de verwachting dat de supporters van Olympique Marseille zich al woensdag in de stad melden. 'De aanhang van Olympique Marseille staat bekend als fanatiek en de club heeft een grote harde kern die al vaker in binnen- en buitenland voor problemen heeft gezorgd', schrijft Het Parool.

Groot deel Amsterdam aangewezen als veiligheidsrisicogebied

Het medium schrijft dat de Dam, het Wallengebied, Centraal Stadion, de omgeving rond de Johan Cruijff ArenA en de metrolijnen daarom als veiligheidsrisicogebied zijn aangewezen. 'Dat houdt in dat de politie preventief mag fouilleren in die gebieden en daarmee kan controleren op de aanwezigheid van wapens of vuurwerk bij personen', aldus de krant.

De driehoek zou een 'forse' politiemacht inzetten om te voorkomen dat er rellen of vechtpartijen in de stad ontstaan tussen de supportersgroepen. 'Het veiligheidsrisicogebied is donderdag in eerste instantie van kracht van 10.00 tot 22.00 uur, maar kan later uitgebreid worden', besluit men.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.