SV Ajax over Marseille uit: 'De uitspelende club wordt nu gestraft, dat hoort niet'

door Roemer Smid 23

Bron Ajax Life

SV Ajax over Marseille uit: 'De uitspelende club wordt nu gestraft, dat hoort niet'

door Roemer Smid 23

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Supportersvereniging Ajax vindt het tijd dat de UEFA clubs als Olympique Marseille onder de loep neemt, zo stelt directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam tegenover Ajax Life. De Amsterdamse club reist woensdag naar Frankrijk voor het Europa League-duel met Marseille. Vanwege 'angst op escalatie' is de Ajax-aanhang niet welkom.

De Franse politie meldde eerder dat 'gewelddadige Ajax-fans' de reden waren voor de afwezigheid van uitpubliek in Stade Vélodrome. Een onterecht statement volgens SV Ajax. 'Het wordt daar verkocht alsof de aanhang uit Amsterdam gewelddadig is. We weten allemaal beter, want de overgrote meerderheid van de Ajaxsupporters zou gewoon afreizen om hun club op een goede wijze te steunen.'

'Het wordt tijd dat de UEFA bepaalde clubs onder het vergrootglas gaat leggen'

Nagtzaam is van mening dat de schuld eerder aan de andere kant ligt en dat de UEFA moet ingrijpen. 'Als SV Ajax sturen we vanwege de veiligheid hoe dan ook geen werknemers naar het duel in Marseille. Het wordt tijd dat de UEFA bepaalde clubs, waaronder Olympique Marseille, onder het vergrootglas gaat leggen als het om het gedrag van de eigen supporters gaat. Groeperingen gelinkt aan clubs als Marseille, AEK Athene en SSC Napoli, waar onze supporters vorig jaar ook niet veilig waren, zorgen al langere tijd voor onveilige situaties voor supporters van bezoekende clubs.De uitsupporters en daarmee de uitspelende ploeg worden nu gestraft voor iets waar ze part noch deel aan hebben. Dat hoort niet', aldus Nagtzaam.

Donderdag wordt er om 21.00 uur afgetrapt in Stade Vélodrome. De Amsterdammers staan laatste in poule B met slechts twee punten. Marseille staat eerste met acht punten. Ajax zal de wedstrijd moeten winnen, wil het nog enige kans houden op overwintering in de Europa League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.