Van der Vaart over uitfluiten Taylor: 'Dit is treurig'

door Wessel Kroon 81

Bron Rondo

Van der Vaart over uitfluiten Taylor: 'Dit is treurig'

door Wessel Kroon 81

Bron Rondo

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart heeft het te doen met Kenneth Taylor. Laatstgenoemde werd uitgefloten toen hij gewisseld werd tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen NEC (2-2). Van der Vaart noemt het gefluit 'treurig', maar denkt dat het wel goed gaat komen met Taylor. Aan tafel bij Rondo bespreekt hij de situatie rondom de jonge middenvelder van Ajax.

'Dit is treurig. Ik ben vaak kritisch geweest op Taylor, maar deze jongen heeft heel veel kwaliteit', begint Van der Vaart. 'Ik heb het zelf meegemaakt. Hier moet je echt even doorheen en dat komt ook wel goed.' De oud-Ajacied heeft daarnaast lovende woorden over voor Taylor. 'Er zijn ook spelers die geblesseerd raken na een halfuur of zestig minuten. Hij speelt altijd, is nooit geblesseerd en loopt niet weg voor de feiten. Dat is een groot compliment waard, want het is niet makkelijk.'

Tafelgenoot Khalid Boulahrouz ziet ook in dat het lastig is voor Taylor. Hij merkt op dat vrijwel niemand in de huidige selectie de middenvelder kan helpen. 'Als je in een ploeg speelt waar de balans qua leeftijd op orde is, wordt dat beter opgevangen. Nu speelt hij in een team waar iedereen een beetje zoekende is. Henderson is wel een speler die ziet: "Hij heeft even een schouderklopje nodig"'

Slechte reeks Ajax

Volgens Van der Vaart is niet alleen Taylor, maar heel Ajax hopeloos uit vorm. 'Ik vind het niet om aan te gluren. Er zit nul kwaliteit in de spelers die gehaald zijn. Jullie zagen het zelf ook in de thuiswedstrijd tegen Bodø/Glimt. Ze werden helemaal zoek gespeeld. Dan zul je zien dat ze donderdag met al het geluk van de wereld nog doorgaan', vertelt hij aan zijn tafelgenoten. 'Ze hebben dan Henderson gehaald, maar dat is ook tikkie breed, tikkie terug. Mijn Ajax-hart bloedt wel', besluit de oud-Ajacied.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.