Branie: ‘Fluitconcerten, defaitisme bij Van ’t Schip: Ajax wacht nog een lange rit’

door Wessel Kroon 136

Branie: ‘Fluitconcerten, defaitisme bij Van ’t Schip: Ajax wacht nog een lange rit’

door Wessel Kroon 136

Laatst geüpdatet

De grimmige crisissfeer is terug bij Ajax na het teleurstellende gelijkspel tegen NEC (2-2). Zelfs trainer John van ’t Schip maakte na de wedstrijd een berustende en moedeloze indruk: ‘Dit is wat het is. We hebben een selectie die niet in balans is. We moeten het beste uit deze selectie zien te halen.’ Maar hoe? In de Ajaxpodcast Braniekomt die vraag ter tafel.

Presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Jop van Kempen en Ajax Showtimeredacteur Wessel Kroon ontkomen niet aan kritiek op Van ’t Schip, de trainer met de torenhoge gunfactor. 'De meest logische achterhoede is gewoon beschikbaar: Rensch, Sutalo, Hato, Sosa', zegt Kroon. 'Waarom zou je dan steeds iets anders doen en Hato als linksback gebruiken, terwijl hij geen linksback is?'

'Van ’t Schip begint, eigenlijk voor het eerst, een beetje te praten zoals Steijn dat ook deed', stelt Van Kempen vast. 'Deze toon – "het is wat het is" – hoorden we eigenlijk niet eerder van hem. De vraag wat nou werkelijk zijn plan is met Ajax is ook wel gerechtvaardigd. Ook als het de komende week tegen Bodø/Glimt en AZ helemaal misgaat, moet er een doel zijn, want het seizoen is nog lang.'

Bodø/Glimt-uit

Het hardvochtige uitfluiten van ‘pispaal’ Kenneth Taylor, de basisplaats van Jaydon Banel, de zeeën van ruimte op Ajax’ middenveld – er valt weer veel te bespreken. Wat moet Ajax donderdag doen in Bodø, in de return tegen Glimt? Vasthouden aan het eigen spelsysteem of concessies doen en meer zekerheid inbouwen? Vrijdag praten we over die wedstrijd na in een extra ‘Europese’ editie van Branie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.