Van Basten hard voor Ajax: 'Hartstikke pijnlijk, wat je vreesde wordt realiteit'

door Youri van Straaten 197

Bron Ziggo Sport

Van Basten hard voor Ajax: 'Hartstikke pijnlijk, wat je vreesde wordt realiteit'

door Youri van Straaten 197

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Marco van Basten is niet te spreken over het niveau van Ajax, zo liet hij maandagavond blijken bij Rondo. Ajax kent een slechte seizoenstart met twee gelijke spelen, één overwinning en één verliespartij zondag tegen FC Twente. 'Ik vind het hartstikke pijnlijk, wat je vreesde wordt realiteit', zegt Van Basten. Met name directeur voetbalzaken Sven Mislintat wordt bekritiseerd.

Van Basten vindt dat de directeur voetbalzaken te veel vrijheid heeft bij Ajax. 'Mislintat is binnengekomen, heeft een trainer aangesteld en is met de portemonnee gaan winkelen. Iedereen kijkt toe en knikt. Het is gewoon een drama. Slechte aankopen en een technisch directeur die zegt dat we Ajax pas in november mogen beoordelen. Volgens mij heb je dan de verkeerde club gekozen.'

Ajax heeft in de laatste weken van de transferwindow pas de meeste versterkingen binnengehaald. 'Bij Ajax is er geen beleid. Het is een vreemdelingenlegioen zonder voorbereiding en er is geen leiding. Vorig seizoen was het al een bende en die is alleen maar groter geworden. Niemand hoeft verantwoordelijkheden af te leggen aan iets of iemand', zegt Van Basten.

Rafael van der Vaart is het met Van Basten eens. 'Mislintat bepaalt alles. Maurice Steijn wilde Nick Olij hebben en Mislintat komt met een keeper van zeven miljoen die nog niet eens speelt.' De houding van Mislintat valt Van der Vaart ook tegen. 'Als baas van Ajax moet je wel wat uitstralen, je kan niet zo onderuit gaan zitten.' De oud-Ajacied vindt dat Ajax Alen Halilović van Fortuna Sittard moet halen. 'Ik ken hem goed, hij heeft zoveel techniek en is echt een ras-voetballer, die kan moeiteloos mee.'

Geen vertrouwen in dit seizoen

Van Basten en Dick Advocaat hebben geen vertrouwen in een goede afloop van dit seizoen voor Ajax. 'Ik zie op dit moment geen enkele uitkomst, dit hele seizoen wordt een drama, dit is kansloos', zegt Van Basten. 'Ik denk ook dat Ajax kansloos is voor het kampioenschap en tweede of derde wordt', zegt Advocaat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.